به گزارش لنجانا، یکی از اصلیترین راههای ارزیابی میزان سهولت در امر صادرات و واردات یا به طور کلی امر تجارت در جهان شاخص تجارت فرامرزی نام دارد.
این شاخص نتیجه ارزیابی دو موضوع اصلی تجارت یعنی میزان زمان و هزینه مصرف شده برای صادرات و واردات است.
بنا به گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۱۷ رتبه ایران در تجارت فرامرزی از بین ۱۹۰ کشور فعال در امر تجارت در سال گذشته میلادی ۱۷۰ شده که نشانگر سقوط ۲۲ پلهای ایران نسبت به سال ۲۰۱۴ میلادی و شروع فعالیت پنجره واحد گمرک است.
در این شاخص هزینه واردات در ایران ۸۵۱ دلار معادل دو میلیون هشتصد هزار تومان و هزینه صادرات ۷۰۸ دلار معادل یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان برآورد شده است.
در موضوع میزان زمان صرف شده برای تجارت در شاخص تجارت فرامرزی، زمان ۴۱۱ ساعت برای واردات و ۲۵۳ ساعت برای صادرات عنوان شده است که این مهم ایران را در زمره ضعیفترین کشورها در تشریفات گمرکی و بورکراسی های اداری قرار میدهد.
پیشتر مسعود کرباسیان رییس کل گمرک در همایش ملی بهبود فضای کسب و کار در سال جاری گفته بود: صادرکنندگان و واردکنندگان در پنجره واحد گمرک میتوانند به ترتیب در مدت ۲۴ و ۴۸ ساعت به فعالیت پردازند.
بنابراین گزارش به نظر میرسد گمرک جمهوری اسلامی ایران باید توجه خود را معطوف به بهبود معیار سنجش بین المللی این حوزه یعنی شاخص تجارت فرامرزی کنند که طی سه سال با سقوط آزاد ۲۲ رتبهای همراه نباشد.
انتهای پیام/فارس