به گزارش پایگاه خبری تحلیلی لنجانا، همانطور که می دانید مدیریت صحیح شهری، امروزه به یکی از دغدغه های مهم جوامع بشری تبدیل شده است که در این بین شهرداری ها به عنوان متولیان امورات شهری نقش مهم و اساسی را در این زمینه ایفا می کنند.
شاید بتوان گفت شهرداری ها که به عنوان یک نهاد فرهنگی، خدماتی و عمرانی در جامعه فعالیت می کنند، بیش از هر نهاد دیگری با مردم ارتباط دارند و در این زمینه با فرازو نشیب هایی هم همراه اند.
مباحثی مربوط به برنامه، بودجه، شرح وظایف و نیز جایگاه اقتصاد مقاومتی در شهرداری ها سبب شد تا به شهر سده لنجان بیاییم و گفتگویی را با مهندس میثم محمدی شهردار سده لنجان داشته باشیم که در ادامه مشروح این گفتگو را می بینید:
لنجانا: جناب آقای مهندس از اینکه وقتتون را در اختیار ما قرار دادید سپاسگذارم، لطفا یک معرفی مختصری از شهر سده لنجان داشته باشید؟
شهر سده یکی از شهرهای شهرستان لنجان است و با حریمی معادل ۲۷۰۰ و محدوده ۸۰۰ هکتار بالغ بر ۲۰ هزار نفر را در خود جای داده است. شهر سده لنجان به لحاظ جمعیتی و بعد از شهرهای فولادشهر و زرین شهر در جایگاه سوم قرار دارد.
لنجانا: از نظر درجه بندی رتبه شهرداری سده چند است و اساس این رتبه بندی را چه پارامترهایی مشخص می کنند؟
پارامترهایی نظیر رشد جمعیت، تفریق بودجه سالانه و مواردی از این قبیل درجات شهرداری ها را مشخص می کنند.این درجه بندی از درجه یک برای شهرداری تازه تاسیس شروع می شود و با توجه به ارتقای پارامترهای مطرح شده افزایش می یابد.در حال حاضر شهر سده لنجان رتبه ۶ را به خود اختصاص داده است.
لنجانا: سرانه فضای سبز در شهر سده به چه میزان است آیا این عدد در مقایسه با سال گذشته رشدی داشته است یا خیر؟
شهر سده از منابع آبی مناسبی برخوردار است و از آنجایی که پیش از این اقدامات مناسب و درخوری برای حفظ و نگهداری فضای سبز موجود صورت نگرفته بود، به همین خاطر اولین گام ما در این زمینه حفظ و نگهداری فضای سبز موجود بود. در این خصوص اقدامات زیرساختی متناسبی را هم از سنوات گذشته شروع کرده ایم.
با تمام این تفاسیر و درحال حاضر سرانه فضای سبز سده بیش از ۳۵ مترمربع است که خوشبختانه در این زمینه در شرایط مطلوبی به سر می بریم.اجرای طرح هایی نظیر آبیاری قطره ای، اصلاح گونه های گیاهی و توزیع بیش از ۱۲ هزار نهال درخت میوه درب منازل سطح شهر از جمله اقداماتی است که برای حفظ و توسعه فضای سبز شهر صورت گرفته است.
لنجانا: شهرداری ها وظایف و ماموریت های متعددی را بر عهده دارند، عملکرد شهرداری سده لنجان در زمینه های فرهنگی به چه صورت بوده است؟
امروزه تنوع خدمات و انتظارات مردم به نسبت قابل ملاحظه ای افزایش یافته است. شهرداری به غیر از مسائل خدماتی و عمرانی سطح شهر در مباحثی فرهنگی هم ورود پیدا کرده تاجایی که در طول هفته چندین برنامه فرهنگی برای شهروندان برگزار می شود.مسائل اجتماعی شهر برای شهرداری از اهمیت بالایی برخوردار است و مجموعه ما تمام توان خود را برای ارتقای همه جانبه شهری به کار گرفته است.
لنجانا: بودجه شهرداری سده لنجان در سال جاری چقدر است و این رقم در مقایسه با سنوات گذشته چه تغییری کرده است؟
بودجه سال ۹۵ شهرداری سده ۵/۱۳ میلیارد ریال است که ۵/۵ میلیارد آن مربوط به بودجه جاری شهرداری و ۸ میلیارد آن مربوط به فعالیت های عمرانی است.ما از سال ۹۳ به ۹۴ شاهد رشد چشم گیر بودجه شهرداری بودیم تا جایی بودجه شهرداری در سال ۹۴ با رشد ۵۰ درصدی همراه بود و به ۲/۱۳ رسید.
لنجانا: یکی از بسترهای کسب درآمد شهرداری ها مربوط به فعالیت های خودکوششی این نهاد است، با توجه به این موضوع، وضعیت درآمدهای محلی شهرداری سده چگونه است؟
چنین موضوعی مسلما مشارکت بیشتر مردمی را می طلبد و مردم باید شهر را از خودشان بدانند و در جهت ارتقای آن ما را یاری دخند.با این وجود ما در سال گذشته بیش از ۸ میلیارد بودجه شهرداری توسط فعالیت های خود شهرداری بدست آمد که جای دارد از تمام مردم فهیم شهر سده تشکر ویژه ای را داشته باشم.البته جالب است بدانیم که این عدد در سنوات گذشته بالغ بر یک تا دو میلیارد بوده است.
لنجانا: در خصوص پروژه عمرانی دردست اقدام شهرداری کمی بیشتر توضیح بفرمایید؟
دو پروژه بزرگ نظیر کتابخانه شهر سده با مساحتی بالغ بر ۱۵۰۰ متر مربع و میدان صفیر که به منظور کاهش بار ترافیکی شهر در دستور کار قرار گرفته است از جمله اقدامات عمرانی در دست اجرا شهرداری است، با این حال ادامه پروژه بلوار بصیرت، رستوران منطقه گردشگری سده، ادامه پروژه پارک کودک و سایر پروزه هایی از این قبیل را نیز در دست اقدام داریم.
لنجانا: شهرداری سده به چه میزان در زمینه جذب سرمایه گذاران خصوصی موفق بوده است؟
شهرداری سده لنجان تنها شهرداری استان اصفهان است که دو منطقه نمونه گردشگری مصوب دارد.ما بسترهای خوبی را برای حضور سرمایه گذار در این منطقه فراهم کرده ایم و تاکنون جلساتی را هم با برخی از سرمایه گذاران داشته ایم و در آینده ای نه چندان دور، مردم سده شاهد اتفاقات خوبی در سطح شهر و در زمینه گردشگری خواهند بود.
لنجانا: آیا موانعی هم برای حضور سرمایه گذار در شهر وجود دارد؟
متاسفانه طولانی شدن روال اداری برخی از مجوزها به سد عظیمی برای حضور سرمایه گذار در منطقه تبدیل شده است تا جایی که برخی اوقات شاهدیم که گرفتن یک استعلام از اداراتی نظیر آب منطقه ای، جهاد کشاورزی و سایر ادارات مرتبط بیش از شش ماه زمان می برد.
با تمام این وجود طرح های خوبی در این منطقه مورد بررسی صاحب نظران و کارشناسان قرار گرفته است و مجموعه شهرداری و شورای شهر این آمادگی را دارد تا از افرادی که تمایل به سرمایه گذاری در شهر سده دارند را حمایت کند.
لنجانا: جایگاه اقتصاد مقاومتی در شهرداری سده لنجان به چه صورت است و آیا تاکنون در این زمینه اقدامی صورت گرفته است؟
اقتصاد مقاومتی در هرنهادی تعابیر مختلف و مختص به خود را دارد اما دست یافتن به درآمدهای پایدار اولین گام شهرداری سده در تحقق اقتصاد مقاومتی بود.در گام بعدی کنترل هزینه ها در دستور کار قرار گرفت و در نهایت استفاده حداکثری از ظرفیت های شهری برای انجام پروژه ها از جمله اقداماتی بود که در خصوص این مهم صورت گرفته است.
لنجانا: قسمت عمده ای از مساحت شهرستان لنجان و به ویژه شهر سده به زمین های کشاورزی اختصاص دارد. اخیرا طرحی برا منع کشت برنج لنجان به اجرا درآمد که با اعتراض جمع کثیری از کشاورزان هم همراه بود، دیدگاه شما نه به عنوان یک شهردار بلکه به عنوان یک شهروند در این زمینه چیست؟
ممنوعیت کشت برنج به خاطر مشکلات کم آبی صورت گرفته است اما بنده به نوبه خودم با حذف کشت برنج لنجان که ریشه در آداب ورسوم و فرهنگ اصیل مردم این منطقه دارد مخالف هستم.دولت هم تاکنون بسته پیشنهادی عملی را در این زمینه ارائه نداده است.
لنجانا: نظر شما در خصوص عوارض آلایندگی در شهرستان لنجان چیست؟
بنده چند سال پیش در یکی از جلسات شورای اداری شهرستان به صراحت اعلام کردم که ما ۱ درصد عوارض آلایندگی صنایع را نمی خواهیم چراکه با این مقدار احیای مشکلات زیست محیطی عملا امکان پذیر نخواهد بود. البته این مشکل زمانی افزایش پیدا خواهد کرد که این صنایع حتی از پرداخت همین عوارض نیز امتنا کنند تا جایی که امروزه با معوقات میلیاردی آنها روبه رو باشیم.
در سنوات گذشته تنها ۲۳ درصد این عوارض آلایندگی به لنجان می رسید که با پیگیری فرماندار محترم، نماینده مردم لنجان در مجلس و نیز سایر شهرداران منطقه، این عدد امروزه به ۳۳ درصد رسیده است. با تمام این تفاسیر ترجیح ما بر حذف آلایندگی است و در این خصوص باید یک فکر اساسی صورت بگیرد و محیط زیست و سایر نهادها به صورت جدی به این موضوع ورود پیدا کنند.
حذف آلایندگی باید در اولویت کار دستگاه ها قرار بگیرد و وضعیت بدهی های معوقه صنایع آلاینده نیز در اسرع وقت مشخص شود. از طرف دیگرمسئولان ذیربط باید به جد از توسعه صنایعی که باعث آلایندگی محیط زیست می شود نیز جلوگیری کنند.
لنجانا: وضعیت شهرداری ها را در حال حاضر چگونه ارزیابی می کنید؟
روزبه روز در حال تنزل پیدا کردن است و ضروری است تا مردم و دولت بیش از پیش این نهاد را حمایت کنند.
برخی از قوانین باید اصلاح شود، و ضروری است نمایندگان محترم در مجلس شورای اسلامی و دولت محترم با طرح ها و لوایح خود به کمک شهرداری های بیایند.
اگر وزارت خانه ای با مشکلی روبه رو شود، مردم تا بخواهند متوجه این مشکل شوند زمان زیادی صرف خواهد شد درحالی که اگر کوچکترین مشکلی برای شهرداری بوجود بیاید مردم در همان ابتدای کار با این مشکل روبه رو خواهند بود.
لنجانا: شنیده شده که برخی از نهادها از دادن عوارض ساخت و ساز به شهرداری ها امتنا می کنند،آیا چنین چیزی صحت دارد و اصلا در قانون برای چنین اقداماتی تعریفی وجود دارد یا خیر؟
برخی از نهادها هنگام ساخت و ساز از شهرداری ها انتظار دارند که پروانه رایگان برایشان صادر کنند در حالی که حق صدور پروانه یکی از محل های درآمد شهرداری به حساب می آید.جالب تر اینجاست که وقتی مامور شهرداری برای بازرسی از محل مورد نظر مراجعه می کند نیز با تهدید آن نهاد روبه رو می شود که جای بسی تامل دارد.تهدیدی با این تعابیر که اگر شهرداری پروانه ما را صادر نکند ما سرمایه و امتیاز این نهاد را به منطقه دیگری خواهیم برد.انتظار داریم که همه نهادها شهرداری ها را از خود بدانند و عوارض شهری خود را نیز بدون هیچ حاشیه ای پرداخت کنند چراکه به طور یقین این عوارض صرف بهبود و افزایش خدمات به کلیه مردم شهر به ویژه خود این نهادها خواهد شد.
لنجانا: در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید؟
از شما که رسالت خطیری همچون اطلاع رسانی به آحاد جامعه را بر دوش دارید تشکر می کنم.
انتهای پیام/