به گزارش لنجان نا ، دعوا نمک زندگی است، اما امان از زندگی های شور، همان زندگی هایی که باد سرد فاصله های عاطفی در آن وزیدن گرفته است و زوجین و فرزندانشان در آن سوز و سرمای بی مهری و بی محبتی یخ زده و کرخت شده اند.
زندگی شور، زندگی است که در آن اضطراب و اختلاف، جایگزین آرامش شده است، همان آرامشی که از ابتدا هدف ازدواج و تشکیل خانواده بوده است.
طلاق عاطفی، به عنوان آسیبی فراگیر، نه فقط در جامعه ایران، بلکه در جوامع دیگر رو به گسترش است، این مساله علتهای گوناگونی دارد که از آن جمله میتوان به محدودیتهای اجتماعی و فرهنگی، مشکلات اقتصادی، ازدواجهای تحمیلی، ترس و فرار از تنها ماندن، چشم و همچشمی با دوستان و اقوام، خشونت و عصبانیت، مادیات و تجملگرایی، خودبزرگبینی و تحقیر دیگران، بقای نسل، ترس از حرف اطرافیان، دورویی و پنهانکاری اشاره کرد.
آثار منفی این شکل طلاق که به سردی روابط میان همسران میانجامد، گاه از طلاق رسمی بیشتر است و موجب میشود تا زن و مردی که نه بر اساس علاقه، بلکه به دلایل بیرونی زیر یک سقف به سر میبرند، بیش از پیش از یکدیگر فاصله بگیرند و تبدیل به همخانههایی شوند که فقط یکدیگر را تحمل میکنند.
درست است که جیب های خالی، ایمان ها را ضعیف می کند و اختلافات را قوی، این که سهم مسئولان چیست و چه باید بکنند، بماند، اما باید گفت که در موارد بسیاری، این باورها و تعارضات بین زوجین ، پشت صحنه اصلی مشکلات مالی می باشد، زوجین باید توجه داشته باشند که خوشبختی را با رضای خداوند سبحان گره بزنند و در این میان، مقایسه وضعیت مالی و زندگی خود با پایین دست به جای بالادست، یکی از راهکارهای مفید برای ایجاد آرامش در زندگی است.
زوجین باید سعی کنند سطح توقعات خویش را کاهش دهند، توقعات هر یک از زوجین از دیگری باید براساس توانمندی های او باشد و نه بیشتر، عدم توجه به این نکته مهم می تواند خانواده را در معرض اختلاف و کشمکش های بی پایان قرار داده و حتی تا پرتگاه طلاق پیش می برد.
البته هرکدام از زوجین وظیفه دارند تمام تلاش خود را برای بهبود زندگی خویش به کار گیرند، ولی با این حال نباید از طرف مقابل توقع بسیار داشته باشند، مهارت های گوش دادن، حرف زدن، محبت کردن، نگاه کردن، لبخند زدن و استفاده از حالات چهره برای نشان دادن علاقه و توجه، نمونه هایی از مهارت های ارتباطی هستند که با فرا گیری آنها می توان روابطی هنرمندانه و عاطفی را با همسر خود برقرار کنید.
فقط به خاطر دخترم این زندگی را تحمل میکنم
زن جوانی که فرزندی ۷ ساله دارد، در این باره می گوید: از زمانی که متوجه شدم مردی که با عشق با او ازدواج کردم، پایبندی اخلاقی ندارد و به من وفادار نیست، دیگر نمیتوانم او را دوست داشته باشم و فقط به خاطر دخترم این زندگی را تحمل میکنم، چون میدانم در صورت جدا شدن از شوهرم، زندگی فرزندم تباه میشود.
وی ادامه می دهد: سعی کردم با مشاوره و مدارا با همسرم، ادامه زندگی را برای خودم، قابل تحمل کنم اما همسرم همچنان به کارهای نادرست خویش، ادامه می دهد، حتی دخترم نیز متوجه سردی روابط من و پدرش شده است و همیشه نگران و ناراحت است.
به اجبار پدرم با همسرم ازدواج کردم
“سارا” زن جوانی که برای پیدا کردن راه حل، نزد مشاور آمده بود، بیان می کند: من به اجبار پدرم با همسرم ازدواج کردم، او از اقوام نزدیک من است اما هیچگاه علاقه ای به او نداشتم، اکنون با گذشت یک سال از زندگی مشترک، ادامه این زندگی سرد و بی روح برایم دشوار شده است، چراکه مدام در حال دعوا و جرو بحث هستیم.
زندگی حضرت زهرا(س) و حضرت علی (ع) الگویی اصیل اسلامی برای زوجین است
امام جماعت شهرستان میرجاوه درباره عوامل موثر درتحکیم بنیان خانواده، اظهارکرد: از مهم ترین موارد در خانواده، نگه داشتن اسرار خانوادگی در درون خانه است و حفظ اسرار خانواده مهم ترین خصوصیتی است که یک زن باید داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین جواد سلیمی افزود: تربیت فرزند از مهم ترین وظایف بانوان است، چرا که تربیت فرزند نسل آینده ما را تشکیل می دهد.
وی حضرت فاطمه الزهرا(س) را بهترین الگوی بانوان عنوان و بیان کرد: زندگی حضرت زهرا(س) و حضرت علی (ع) الگویی اصیل اسلامی برای زوجین است، حضرت فاطمه الزهرا (س)در نه سالگی نقش همسری را پذیرفت و حتی یکبار از همسرشان تقاضای چیزی نکردند و بانوان نیز باید مراقب باشند، چیزی نخواهند که از توان همسر بیرون باشد.
وی خاطر نشان کرد:حضرت رسول همواره به دختر گرامیشان مشاوره می دادند و می فرمودند” مبادا از همسرت چیزی بخواهد که در توان او نباشد” و اگر همسران جوان به این موارد دقت کنند، زندگی سرشار از صمیمیت خواهند داشت، حضرت زهرا سیده نسا العالمین است، همواره همدوش همسرشان بودند و نقش مادری را به بهترین نحو انجام دادند و از دامن همچنین مادری کریم اهل بیت و اباعبدالله به ثمر می رسند.
وی تاکید کرد: حضرت فاطمه همواره مناجات با خدا و عبادت را در سرلوحه کار خویش قرار می دادند و هیچ گاه عبادت خدا را فراموش نمی کردند و این بزرگواران بهترین الگو برای تمام مردم جهان هستند و جوانان باید زندگی ایشان را سرمشق زندگی خویش قرار دهند و با با عشق و ایثار می توانند بنیان های خانواده خویش را محکم تر سازند.
منبع: دانا
انتهای پیام/