به گزارش لنجانا ؛موضوع مهمی است که مدتها ست رهبر معظم انقلاب روی آن تاکید ویژه دارند شاید مهمترین و راهبردی ترین فراز و بخش سفر رهبر انقلاب اسلامی به استان خراسان شمالی طرح بحث جدید، جذاب و جالب شاخصه های «سبک زندگی اسلامی» و «سبک زندگی غربی» از سوی ایشان باشد….
ایشان در بیانات دیگری در دیدار دانشجویان فرمودند : مسئلهی «سبک زندگی» – که بنده سال گذشته در سفر بجنورد آن را مطرح کردم و مورد استقبال هم قرار گرفت – مسئلهی مهمی است. بحث دربارهی مسائل سبک زندگی، اظهارنظر، موافقت، مخالفت، در مواد گوناگون؛ اینها بحثهائی است که دانشگاه را زنده و بانشاط نگه میدارد . “۱۳۹۲/۰۵/۰۶”.
.
باتوجه به بیانات ایشان بر حسب وظیفه طلبگی تصمیم گرفتم تا بانگرشی متفاوت به شاخه ی کوچکی از سبک زندگی اسلامی در زمینه ی وظایف متقابل زن و شوهرکه امروز ه به دلیل عدم شناخت و عدم رعایت آن توسط زوجین یکی از عوامل افزایش آمار طلاق و اختلاف میان خانواده ها در کشور ما شده است بپردازم .
.
باتوجه به اینکه در تعریف سبک زندگی اسلامی ایرانی افراط و تفریط هایی وجود دارد لازم است که تعریف درستی از آن داشته باشیم : سبک زندگی اسلامی ایرانی در واقع دو شبعه اصلی دارد اول پیشرفت مادی و دوم تعالی معنوی است، که بخش اول شامل : اختراع ، اکتشاف ، اقتدار نظامی و سیاسی اقتصاد قوی و….
.
و اما بخش دوم که شعبه اصلی و حقیقی سبک زندگی است شامل رفتارو انتخاب ما در محیط های مختلف از جمله نوع لباس ، آرایش زن و مرد ، رفتار در خانه و بیرون خانه در دانشگاه در محل کار ،با زیر دست ، با همسایه، در ارتباط با فامیل ، در محیط دوستانه ، رفتار ما درفعالیت سیاسی و فعالیت ورزشی ،رفتار ما هنگام رانندگی ، رفتار ما با پدر و مادر رفتار ما همسرو… است که در جریان زندگی فردی و اجتماعی وجود دارد متاسفانه پیشرفت خیلی خوبی در این زمینه نداشتیم
.
»»» بنابر این باید آسیب شناسی کنیم.
در شرایطی که همه دارند روی موضوع وظایف زن و شوهر بحث می کنند از جامعه شناس و روانشناسان گرفته تا کارشناسان خانواده و… این سوال پیش می آید که این حقوق چه اهمیتی دارند؟ و شناخت آنها تا چه حد می تواند کار گشا باشد؟
.
چه کنیم که حق همسر ، حق زن، حق شوهر ، رعایت شود ؟چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، در بین ما زیاد پیدا نکند ؟ دختر و پسر دیروز که با عقد و قبول ازدواج زن و شوهر امروزند چگونه میتوان همدیگر را بهشتی کند؟
دختر و پسر دیروز که با عقد و قبول ازدواج زن و شوهر امروزند چگونه میتوانند همدیگر را بهشتی کند؟
اینجا دیگر باید دنبال شناخت و کسب مهارت های لازم درباره همسرداری باشیم . از جمله مهارت ها : حقوق متقابلی است که در معارف دینی و سفارشات بزرگان دین ما وارد شده است با کسب ،تمرین و رعایت این مهارت ها ان شاء الله زندگی با صفاتر و شیرین تری خواهیم داشت.
.
۱-مهمترین اساسی ترین وظیفه مرد عبارت است از ابراز محبت که اساسی ترین وکامل ترین آن ، محبتی است که ابتدا توسط مرد انجام می گیرد . سفارشات بسیاری پیرامون محبت وجود دارد پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند: “هر چه ایمان بنده زیاد شود، محبتش به زنش نیز زیاد می شود .” بحار الانوار، ج ۱۰۳، ص ۲۲۸
با توجه به این روایت که زیادی محبت را ثمره ی ایمان زیاد می داند اهمییت و جایگاه محبت به زن روشن می شود.
.
۲-خیلی ها از مردها گمان می کنند که تنها باید زن ها برای آنها آرایش کنند در صورتی که آرایش و آراستگی مخصوص زن نیست بلکه برای مرد هم هست . در روایت از امام باقر علیه السلام داریم که می فرمایند: همان گونه که مردان دوست دارند زینت و آرایش را در زنانشان ببینند، زنان نیز دوست دارند زینت و آرایش را در مردانشان ببینند .
مکارم الاخلاق، ص ۸۰ .
.
۳-مرد باید اهل کار و تلاش باشد و هزینه های زندگی مشترک را تامین کند خداوند در قرآن کریم خطاب به مردان می فرماید: الرجال قوّامونَ علی النساء ” سورهی نساء، آیهی ۳۴ ” یعنی سرپرست خانواده مرد است .البته این سرپرستی منحصر در امور مادی نیست بلکه شامل امور معنوی نیز می شود. ارزش تلاش مرد برای تامین مایحتاج زندگی تاجایی است که امام رضا علیه السلام در این باره می فرمایند : کسی که از راه حلال برای تامین رفاه خانواده اش تلاش می کند، همچون مجاهدی است که در راه خدا جهاد می کند .”بحارالانوار، ج ۱۰۴، ص ۷۲ ”
.
۴-خداوند در قرآن کریم آموزه های بسیاری درباره زندگی مشترک دارند در آیه وَ عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ. ” نساء/۱۹″ معاشرت کنید با زن های خود ، یعنی زندگی کنید با خانم هایتان به ” معروف ” یعنی خوبی یعنی اگر معروفی انجام داد خانم را تشویق کنید و در مقابل کار بدی انجام داد او را از آن کار نهی کنید . ممکن است همه امکانات زندگی تامین باشد خانه آنچنانی داشته باشد اما با هم جر و بحث داشته باشند واینجا مشخص می شود معروف شامل امور معنوی نیز می شود .
.
۵- اما وظیفه زن نسبت به شوهرش که از آن یه جهاد تعبیر شده خوب شوهر داری کردن است در فرماشی از امیر بیان مولاه علی علیه السلام آمده است ایشان میفرمایند : جهادُ المرأه حُسن التّبعُّل ” بحارالأنوار، ج ۱۰۳، ص ” در کارهای مهم با او مشورت مینماید. از دستوراتش اطاعت میکند. اگر در موردی خروج از منزل را صلاح ندانست و اجازه نداد خارج نمیشود. با رفتار خوش واخلاق نیک و محبتهای خود، شوهر را دلگرم و خانه را به کانون صفا و محبت تبدیل میکند. در دشواریها و گرفتاریها به یاری شوهر میشتابد و از او دلجویی مینماید. در مورد اموال شوهر امانتدار است واز اسراف و تبذیر و ولخرجی اجتناب میکند .
.
مهارت ها ی زیادی در آموزه ها روایت و سفارشات قرآن کریم آمده است در این جا به همین اکتفا می کنیم.
نوشتار خود را با خاطره ای از زبان همسر سردار مدافع حرم شهید همدانی به پایان می رسانم . انشا الله عامل باشیم.
حاج آقا جلوی در فریزر بود و مشغول تمیز کردن آن. گفتم: مگه شما بیرون نبودید؟ کی آمدین من متوجه نشدم؟! چرا زحمت میکشید ؟نگذاشت حرفم را ادامه بدهم. لبخندی زد و گفت: دیدم کمرت درد میکند گفتم قبل رفتن دستی به این فریزر بکشم شما اذیت نشی…بعد از فارغ شدن از تمیز کردن فریزر رفت سر وقت غذا و میز غذا و زنگ زد همه ی بچه ها جمع شدند . توی خانه صدا به صدا نمیرسید. نوه ها هر کدام برای حاج آقا شیرین کاری میکردند و حاج آقا در عوض دستمزد مغز بادامها ، بوسه ای میکاشت روی لپ شان یا بغلشان میکرد و می نشاند روی پاهایش و آموخته های جدیدشان را گوش میکرد.
منبع: دانا
انتهای پیام/