به گزارش لنجانا، مازندران مقصد بسیاری از گردشگرانی است که از هر شهر و دیاری وارد این استان میشوند و در هر کوی و برزن، جنگل، دریا، دشت و جلگه بیتوته کرده و اقدام به گذران تعطیلات یا ایام فراغت میکنند.
دیار علویان و مردمان متدین و مومن آن نیز تا آنجایی که شرایط اجازه دهد، حق میزبانی را اجابت میکنند و سعی میکنند به مهمانان و مسافران خوش بگذرد.
اما آنچه که دیده میشود نامهربانی مهمانان با میزبانان است، بماند که میزبان زبالههای رهاشده در جنگل، کوه، دشت، دریا و حتی شهر را تحمل میکند، ترافیک را تحمل میکند، شاهد انواع و اقسام ناهنجاریهای اخلاقی است و این ناهنجاریها نه یکبار بلکه صد بار و صدها بار دیده شده و میشود.
اما کاش صدایی هم باشد و با مردم در کنار رسانهها همنوا شود، هرچند ائمه جمعه و جماعات استان در ایام تابستان از ناهنجاریهای اخلاقی در دریا تذکر میدادند و خواستار برخورد قاطع مسئولان قضایی و انتظامی به این ناهنجاریها بودند اما کمتر شاهد برخورد با ناهنجاریهای اخلاقی بودیم.
نمونه بارز گردشگری مختلط را چندی قبل در جنگلهای سنگده دودانگه شاهد بودیم، جوانانی با ۲۰ تا ۲۵ اتوبوس بهصورت مختلط با پوششهای زننده و بهاصطلاح معروف تگزاسی که ظاهراً از کرج به مازندران آمده بودند، در قالب گردشگری بهصورت تور با آهنگهای ناموزون آن هم در ایام عزا.
مسئلهای که شاید دردناکتر از حادثهای بود که در مرنجاب کاشان اتفاق افتاد اما رنجیدن مردم مرنجاب موجب واکنش مسئولانه در این بخش شد اما در مازندران از این دست اتفاقات بسیار فراوان رخ میدهد حتی در ایام تعطیلات ملی و مذهبی در تعطیلاتی که با هویت دینی و اسلامی و ملیما عجین شده است اما گردشگران و مسافران از پایتخت با پیدا کردن جایجای نقاط گردشگری در استان، اخلاق، شرف، حیثیت و فرهنگ مردمان دیار علویان را با بیتوجهی و رفتارهای هنجارشکنانه جریحهدار میکنند اما سکوت جانکاهی از مسئولان دیده میشود.
تورهای گردشگری مختلط در دریا و شنا کردن بهصورت مختلط اتفاق تازهای نیست اما در تابستان و بهار مازندران، فراوان دیده میشود اما آنچه که در قالب اعتراض از سوی مردم و تریبونهای نماز جمعه شنیده میشود، کمتر کارگر است و این تورهایی مختلط بهصورت مختلف در استان آشیانه کرده است.
از نزدیکترین نقطه گردشگری استان تا دورترین و در واقع بکرترین نقاط استان، چشمه آب معدنی سورت نابترین منطقه گردشگری استان نیز طی این سالها از گذرگاه تورهای گردشگری مختلط در امان نبود و جوانانی با پوششهای نامناسب امنیت اخلاقی این منطقه را زیرسوال میبردند تا جایی که بومیان در ابتدا تصور میکردند این گروههای مختلط که عموماً جوانان ۱۵ تا ۲۰ و ۲۵ سالهاند، خارجی هستند و حتی ایرانی نبودند اما وقتی با آنها همکلام شدند، متوجه شدند که اینها از فلان شهر و دیار کشور به این منطقه آمدهاند، فقط لب میگزیدند و از خدا طلب کمک میکردند، شاید رنجش خاطر این افراد بیشتر از اهالی مرنجاب بود اما کسی نبود که به دلشکستگی این مردمان پاسخ دهد؛ گردشگری ناهنجار در شمال نیز غوغا میکند اما با شنیدن خبر جلوگیری از گردشگری مختلط در مرنجاب آرزو کردیم کاش ما هم مرنجابی بودیم.