به گزارش لنجانا ، برنامه ۹۰ این هفته ساعت ۲۲:۳۵ روی آنتن شبکه ۳ سیما رفت. در این برنامه بازی خاطرانگیز ایران و استرالیا با نگاه دیگری بررسی شد.
* سوال پیامکی
سوال نظرسنجی این هفته به انتخاب بهترین هافبک چپ بعد از انقلاب ایران اختصاص داشت. بیندگان ۹۰ باید از میان مهدی ابطحی، احسان حاج صفی، حمید درخشان، اشکان دژاگه، سیروس دین محمدی، ابراهیم قاسم پور و علیرضا نیکبخت بهترین هافبک چپ بعد از انقلاب ایران را انتخاب میکردند.
فردوسی پور گفت بازیکنانی چون مسعود شجاعی، فریدون زندی، بهتاش فریبا، رضا احدی، مهرزاد معدنچی، پژمان نوری و محمدحسن انصاری فرد می توانستند در این لیست قرار بگیرند.
در نهایت حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزارنفر در نظرسنجی انتخاب بهترین هافبک چپ فوتبال ایران شرکت کردند که دژاگه با کسب ۳۵٫۷ درصد آرا بهترین هافبک چپ بعد از انقلاب ایران شد.
درخشان با ۱۹٫۳ درصد دوم شد، دین محمدی با ۱۲٫۹ درصد، نیکبخت واحدی با ۱۲ درصد، حاج صفی با ۱۰٫۹ درصد، ابطحی با ۷٫۷ درصد و قاسمپور با ۱٫۹ درصد در رده های بعدی قرار گرفتند.
* کارشناسی داوری
محمد فنایی کارشناس داوری برنامه این هفته بود. وی پس از پخش استقلال با نفت در جام حذفی، تاکید کرد که کارت زرد اول یعقوب کریمی در دیدار با نفت، درست نبوده است.
وی همچنین اعلام کرد، دو بار روی پیام صادقیان خطا صورت گرفت که داور این خطاها را اعلام نکرد. صادقیان بعد از بازی گفته بود اگر کارشناسان داوری تصمیم داور را تایید کنند، دیگر پایش را روی چمن فوتبال نمی گذارد!
همچنین در خصوص بازی پرسپولیس و نفت، فنایی تصمیم داور در اعلام پنالتی روی مهدی طارمی را درست دانست و تاکید کرد که مدافع نفت باید به خاطر این خطا اخراج میشد.
* تماس با تلفن کارشناس برنامه!
فنایی در حالی در استودیو حضور یافته بود که فراموش کرده بود تلفن همراهش را خاموش کند! به همین دلیل تلفن او بعد از کارشناسی دیدار نفت با استقلال زنگ خورد تا فنایی ضمن عذرخواهی بگوید برای اولین بار فراموش کرده تلفنش را خاموش کند.
* بررسی حضور فرید کریمی در صبا
عباسی مدیرعامل باشگاه سیاه جامگان روی خط برنامه آمد و اظهار داشت: «فرید کریمی که سرباز بود نمیتوانست قبل از اینکه به نیم فصل برسیم باشگاه تراکتورسازی را ترک کند و به صبا بپیوندد. یک بازیکن نمیتواند در یک نیم فصل در دو باشگاه بازی کند.»
او درباره جدایی فروزان هم گفت: «او بدون هیچ مشکلی از تیم جدا شد. اینگه گفته کاظمی فحاشی میکرده، درست نیست. شاید مربی فریاد بزند اما فحاشی نکرده است.»
پس از صحبتهای مدیرعامل سیاهجامگان، کشوریفر، مدیرعامل باشگاه صبای قم روی خط برنامه آمد و گفت: «سازمان لیگ برای بهزادیکریمی کارت بازی صادر کرده است و او مشکلی برای بازی کردن نداشت.»
سپس شهبازی که مسئول نقلوانتقالات سازمان لیگ است در این خصوص اظهار داشت: «در آییننامه بینالمللی و داخلی ما آمده که یک بازیکن در طول فصل میتواند برای دو باشگاه بازی کند و آییننامه نگفته که در یک نیمفصل نمیتواند برای دو تیم بازی کند!»
وی ادامه داد: «ضمن اینکه در آییننامه برای بازیکنان سرباز پیوستی آمده که طبق بندهای شش و هفت به طور دقیق اشاره شده است که بازیکن به محض پایان خدمت سربازیاش میتواند به تیم قبلیاش برگردد. ما این موضوع را در زمان حضور مهدی محمدنبی در فدراسیون فوتبال از فیفا استعلام گرفتیم و آنها نیز اعلام کردند به شرط اینکه تیم قبلی بازیکن سرباز جای خالی در لیستش داشته باشد، بازیکن مشکلی برای بازگشت به تیم پیشین خود ندارد.»
* رونمایی از پنج تایی شدن پرسپولیس و کاشف تپههای داوودیه!
در بخش تقویم ۹۰، تصاویری از دیدار پرسپولیس با ایرانجوان بوشهر در جام بین المللی بسیج در سال ۱۳۷۴ پخش شد. پرسپولیس در این مسابقه در عین ناباوری پنج گل از میزبانش دریافت کرد.
همچنین در این بخش، با ولی الله صالحنیا مربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران گفتگویی صورت گرفت؛ مربیای که از وی به عنوان کاشف تپههای داوودیه یاد شد و این تپهها، سالیان سال به عنوان اصلیترین پایگاه بدنسازی تیمهای فوتبال استفاده میشد.
* آنالیز دیدار ایران و استرالیا
دیدار تاریخی ایران و استرالیا که در ۸ آذر ماه ۱۳۷۶ برگذار شد در برنامه ۹۰ آنالیز شد. بررسی این دیدار نشان میداد ایران در این دیدار نسبت به حریف برتری نداشت اما گل خداد عزیزی ایران را به جام جهانی برد.
در ۱۰ دقیقه ابتدایی این دیدار فقط ۳۴ درصد توپ در اختیار ایران بود و بارها و بارها استرالیایی ها از سمت راست حملاتی را روی دروازه ایران خلق کردند. اما عمق دفاع حریف پاشنه آشیل این تیم بود و سفید پوشان ایران از همین حربه استفاده کردند و دروازه حریف را باز کردند.
بررسی این دیدار نشان داد تیم ملی ایران، با وجود ستاره هایی که در اختیار داشت، در آن مقطع هم بازی زیبایی را به نمایش نمی گذاشت و با غیرت ایرانی در اکثر بازی ها به پیروزی میرسید.
یک مصاحبه از خداداد عزیزی هم که در پایان این مسابقه با تلویزیون استرالیا انجام شده بود، پخش شد. “ویرا” سرمربی وقت تیم ملی ایران هم در پایان این مسابقه با تلویزیون استرالیا مصاحبهای را انجام داد که در این مصاحبه، با مردم استرالیا به خاطر عدم صعود به جام جهانی همدردی کرد.
* کامیابی نیا: دوست داشتم به تیم محبوبم بیایم / قلعه نویی کار بزرگی در حق من انجام داد
کمال کامیابی نیا، هافبک تیم فوتبال پرسپولیس مهمان این هفته ۹۰ بود. او در بخشی از صحبت های خود اظهار داشت: «من ۲۶ سال دارم و خیلی دیر به تیم ملی رسیدم و شاید به این دلیل باشد که من در پستی هستم که خیلی سخت به چشم میآید. خوشبختانه این فصل یک انتخاب خوب داشتم و به پرسپولیس آمدم و به تیم ملی هم رسیدم.»
وی درباره اینکه فوتبال ایران همیشه هافبک دفاعیهای خوبی داشته و شاید این مسئله کار او را سخت کرده است، اظهار داشت: «درست است. در فوتبال ایران همیشه هافبک دفاعیهای بسیار خوبی داشتهایم، اما گل سرسبد آنها آقا کریم باقری است.»
هافبک دفاعی تیم فوتبال پرسپولیس درباره نحوه ورودش به فوتبال خاطرنشان کرد: «من هم از زمینهای خاکی فوتبالم را شروع کردم، اما سال ۸۰ بود که به تست تیم نونهالان پاس رفتم. بعد از اینکه در این تست قبول شدم، با من قرارداد پنج ساله امضا کردند. خوشبختانه در پاس که آن موقع برای تهران بود، امکانات خیلی خوبی داشتیم. مسئولان پاس رسیدگی زیادی به تیم داشتند و هر سال تیممان یا قهرمان میشد یا نایب قهرمان. آقای آجورلو هم مدیرعامل باشگاه بود که مربیان خوبی را در تیمهای پایه گذاشته بود، مربیانی که کمک زیادی به بازیکنان میکردند.»
کامیابینیا که سابقه حضور در تیم مس کرمان را دارد، گفت: «در مس آقایان امیر قلعهنویی و فرهاد کاظمی زحمت زیادی برای من کشیدند. باید از آقای قلعهنویی هم تشکر کنم که به من در ۱۸ سالگی میدان داده و کار بزرگی در حقم انجام داد.»
وی درباره اینکه چرا خیلی از بازیکنان در ردههای پایه شرایط خوبی دارند، اما در ادامه نمیتوانند همان درخشش را داشته باشند، عنوان کرد: «اینکه بازیکنان چنین شرایطی پیدا میکنند، به این دلیل است که ثبات در فوتبالمان نیست. بازیکنان هم در این بین تیمهای زیادی عوض میکنند و شاید اگر یک مشاوره خوب داشته باشند، بتوانند انتخابهای بهتری داشته باشند.»
کامیابینیا که در انتخابی المپیک ۲۰۱۲ لندن دو اخطاره شده بود و با همین شرایط مقابل عراق بازی کرد تا ایران به این دلیل بازی را ۳ بر صفر به عراق ببازد، در خصوص این اتفاق گفت: «واقعاً اتفاق تلخی برای من بود. با تیم قرقیزستان بازی رفت و برگشت داشتیم که من در هر دو بازی کارت زرد گرفتم. من از مسئولان تیم امید پرسیدم که محرومیت در این بازیها به چه شکل است که گفتند در این خصوص استعلام میگیرند و اگر هم این اتفاق رخ ندهد، فیفا نامه میزند. متأسفانه نامه فیفا هم در کمیته جوانان گم شده بود و من با دو اخطار بازی کردم. البته در مدت دو ماه و نیم که از بازی قرقیزستان تا بازی با عراق داشتیم، کادرفنی و سرپرستی تیم امید تغییر کرده بود و همه چیز به هم ریخت. خود من هم سن کمی داشتم، بدون تجربه بینالمللی بودم و نمیدانستم باید چه کار کنم.»
هافبک فصل گذشته نفت تهران درباره اینکه گویا فصل گذشته با منصوریان برای بازی کردن در پست غیرتخصصیاش به مشکل خورده بود و به همین دلیل هم این فصل نفت را ترک کرد، خاطرنشان کرد: «من فصل گذشته در سیستم ۱-۴-۱-۴ آقای منصوریان در پست هافبک چپ و راست بازی میکردم که پست غیرتخصصیام بود. خودم دوست داشتم در نفت بمانم و قراردادم را تمدید کنم، اما شرایط اینطور رقم نخورد. پیشنهاد پرسپولیس هم رسید و در نهایت به تیم محبوبم آمدم.»
وی درباره اینکه آیا واقعاً پرسپولیس تیم محبوبش بوده یا بعد از آمدن به این تیم چنین صحبتهایی را مطرح میکند، گفت: «خیر؛ از اول هم پرسپولیسی بودم. ما در جنوب شهر و نزدیک ورزشگاه کارگران بودیم. ما هر روز به تمرین پرسپولیس میرفتیم و این تیم را تشویق میکردیم.»
کامیابینیا درباره لقب “کمال گتوسو” تصریح کرد: «من تیم میلان و سبک بازی گتوسو را خیلی دوست داشتم. به خاطر نوع توپگیریهایم به من «کمال گتوسو» میگویند. اینجا جا دارد از برانکو ایوانکوویچ، مصطفی قنبرپور، علیاکبر طاهری و کریم باقری تشکر کنم که به من اعتماد کردند تا به پرسپولیس بیایم.»
هافبک دفاعی تیم ملی فوتبال کشورمان درباره حضورش در تیم ملی و به ثمر رساندن اولین گل ملیاش گفت: «باید از کارلوس کیروش و کادرفنیاش تشکر کنم که به ورزشگاهها میآیند و بازیها را از نزدیک میبینند. امسال هم شرایط خوبی دارم و خوشبختانه بازیهای من دیده شد تا به تیم ملی دعوت شوم. از کیروش هم تشکر میکنم که به من اعتماد کرد و خوشبختانه در بازی با گوام هم اولین گل ملیام را زدم. در آن بازی هم میتوانستم جلو بیایم، اما دوست داشتم بیشتر وظایفی که به من محول شده است را اجرا کنم.»
* روایت مارک بوسنیچ از صعود ایران به جام جهانی فرانسه
سورپرایز این هفته برنامه ۹۰، مصاحبه فردوسی پور با “مارک بوسنیچ” دروازه بان پیشین تیم ملی استرالیا بود. بوسنیچ در این باره گفت: «دو بازی خیلی نزدیک بود که در تهران بازی یک – یک شد و ایران بهتر بازی کرد. بازی دوم هم به دلایل مختلف خیلی خاطرهانگیز بود. اگر بخواهم صداقت را درباره تیم ایران بگویم، باید عنوان کنم آنها روحیه جنگجویانه خود را در بازی دوم نشان دادند؛ به خصوص در ۲۰ دقیقه آخر و در نهایت هم توانستند به جام جهانی صعود کنند.»
وی در پاسخ به این سؤال که آیا پیش از آغاز بازی فکر میکردند ایران را راحت شکست میدهند و به جام جهانی میرسند، اظهار داشت: «فکر نمیکنم اینطور بوده باشد. تیم ایران را دستکم نگرفته بودیم. میدانستیم که میخواهیم مقابل تیم ایرانی بازی کنیم که شانس مستقیم صعود به جام جهانی را در انتخابی آسیا از دست داده و حالا برای رسیدن به جام جهانی تلاش میکند. البته فکر میکنم در بازی دوم و ۲۰ دقیقه آخر آن بازی منتظر صعود به جام جهانی و شادی در زمین مسابقه بودیم، اما بازیکنان ایران ثابت کردند فوتبال بازی ۹۰ دقیقهای است.»
دروازهبان پیشین تیم ملی استرالیا در واکنش به این مسئله که آیا قبول دارد حضور هوادار استرالیایی در زمین که تور دروازه ایران را پاره کرد و در بازی وقفه ایجاد شد به صعود ایران کمک کرد، گفت: «خیلی با این مسئله موافق نیستم. آن اتفاق، خیلی بد بود، اما وقفهای که ایجاد شد برای هر دو تیم بود. ما تا همان موقع هم در بازی انرژی گذاشته بودیم و تلاش زیادی کردیم. آن اتفاق را بهانه نمیکنیم که به جام جهانی نرسیدیم، بلکه روحیه بالای ایران و دست نکشیدن از جنگیدن باعث شد حذف شویم و یک شب فوقالعاده برای فوتبال ایران رقم بخورد.»
بوسنیچ درباره اینکه آیا از عملکرد خودش به خصوص روی گل دومی که دریافت کرد راضی بوده یا نه، خاطرنشان کرد: «روی آن گل حواسم به دروازه بود. کمی جلو آمدم تا به خداداد نزدیک شوم، اما او توپ را از بین دست و پای من رد کرد و جایی را هدف گرفت که گرفتن توپ خیلی سخت بود.»
وی درباره اینکه گویا نرسیدن استرالیا به جام جهانی بزرگترین حسرت زندگیاش بوده است، عنوان کرد: «دقیقاً درست است. البته خیلی خوششانس بودم با اینکه در جام جهانی بازی نکردم، اما توانستم در منچستریونایتد بازی کنم. ما یک بازی در پرتغال انجام دادیم که آن را با پیروزی پشت سر گذاشتیم و بعد از آن خوشبخت بودم که به منچستر رفتم و فوتبالم را در این تیم ادامه دادم. هنوز درباره آن شب نمیتوانم چیزی بگویم، چون حسرت رفتن به جام جهانی به دل استرالیا ماند، اما حداقل خود من از نظر شخصی و در بخش باشگاهی موفق بودم.»
دروازهبان پیشین تیم منچستریونایتد که سابقه کار کردن با کارلوس کیروش و الکس فرگوسن را دارد، درباره این مسئله گفت: «کارلوس کیروش را در سال ۱۹۹۱ و در جام جهانی جوانان دیدم که ما هم در آن مسابقات شرکت کرده بودیم. او سرمربی تیم جوانان پرتغال بود. کیروش را از آن موقع میشناسم. آخرین بار هم او را امسال (سال ۲۰۱۵) دیدم که این بار سرمربی ایران بود. به نظرم در جام ملتهای آسیا ایران با بدشانسی به عراق باخت و نتوانست به نیمه نهایی صعود کند. فکر میکنم بازی از دست ایران در رفت و این تیم بدشانسی آورد.»
بوسنیچ یادآور شد: «درباره کار با فرگوسن هم باید بگویم، من در بهترین دوران منچستریونایتد با فرگوسن بودم. او دو بار با من قرارداد امضا کرد. یک بار در نوجوانی و بار دیگر هم در ۲۷ سالگی که شرایط خوبی هم در تیمش داشتم.»
منبع : دانا
انتهای پیام /