به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شهرستان لنجان (لنجانا)، خانوادهام با شغل و حرفهای که دارم مخالفند! به دلیل بحث و دلخوریها و از همه مهمتر عدم درک خانواده نسبت به من مجبور به جدا زندگی کردن از خانواده شدم. ۵ سال هم به همین منوال زندگی کردم خیلی هم راضی بودم اما به دلایلی مجبور به بازگشت به خانه پدری شدم اما اگر همان دلایل نبود به همان شیوه زندگی میکردم چرا که در آنجا به راحتی به کارهایم رسیدگی میکردم و دیگر شاهد بحث و دعوا نبودم.
* رنگ و بوی زندگی غربی در بین جوانان
این روزها یکی از موضوعاتی که سر زبان خیلی ها افتاده و میان گروهی از جوانان جامعه باب شده مسئله خانههای مجردی و افزایش گرایش جوانان به داشتن اینگونه زندگی است؛ گویا برخی از افراد تنها به تقلید از مدل لباس و موی غربی بسنده نکرده بلکه میخواهند سبک و سیاق زندگی اروپایی را هم به کلکسیون زندگیشان اضافه کنند و بر چسب واهی با کلاس و اروپایی بودن را به خود زنند.
رواج زندگی مجردی در بین جوانان امروزی دلایل مخصوص به خود را دارد که به گونهای عجیب به مرور زمان همهگیر شده و به یک فرهنگ نوظهور مبدل میشود، فرهنگی که متأسفانه با استقبال نسبتاً خوبی از جانب برخی جوانان رو به رو شده است.
* اجاره خانه مجردی بدون ترفند
لازم نیست برای داشتن خانههای مجردی با کلی نقشه و ترفند به املاکیها سرزد و خود را فرد متأهل نشان داد، دیگر مشاورین املاک هم حوصله سؤال و جواب کردن را ندارند که شما چند نفر هستید؟متأهل هستید یا مجرد؟
تنها کافی است سری به کوچه و خیابانها بزنیم و سرمان را بچرخانیم تا آگهیهای با این مضمون را روی دیوارهای سطح شهر ببینیم .افرادی که اینگونه آگهیها را منتشر میکنند علاوه بر اینکه فقط به فکر منافع مادی خود هستند، به آسایش! حال برخی افراد هم میاندیشند که آنها به زحمت نیفتند و وقت خود را از این املاکی به آن املاکی جهت پیدا کردن خانه مجردی صرف نکنند!!
یاسمن ۲۳ ساله، دانشجوی حسابداری، در این باره میگوید: به نظر من داشتن خانه مجردی زیاد هم بد نیست و با توجه به فرهنگ روز جامعه که رفته رفته شکل جدیدی را به خود میگیرد و تفاوتهایی که از لحاظ عقیده و افکار بین جوانان این دوره با نسلهای گذشته بوجود آمده است بالتبع باعث بروز برخی اختلاف نظرها میشود که همین امر موجب گرایش جوانان به خانه مجردی میشود.
* از نیاز به استقلال تا طلب خوشگذرانی
حس آزادی خواهی و استقلال طلبی محدود به جوامع امروزی نیست و در گذشته هم معضلات ناشی از آزادی خواهی غلط و مشکلات آن وجود داشته است اما جوانان دورههای قبل رویه معقولتری را پیش میگرفتند و با جدا کردن اتاق خود یا ساخت اتاقکی در آن سوی حیاط و پشت بام منزلشان به تعبیر خود مستقل میشدند و زندگی جداگانهای را تحت نظر خانواده فراهم میکردند.
علی ، ۲۵ ساله ، فروشنده در خصوص گرایش جوانان به خانههای مجردی نظر دیگری دارد: این نوع تفکر و زندگی از نظر من مورد پسند نیست چرا که خانواده باید نظارت دقیق بر فرزند خود داشته و حامی جوان خود باشند. اما دوستانی دارم که زندگی مستقل را ترجیح میدهند، آن هم به دلیل خوشگذرانی است.
*تخلیه هیجانات جوانی با تفریح در کنار خانواده
افراد در سن جوانی از میزان هیجان بالایی برخوردارند و واضح است که کارهایی هیجانی تأثیر بسزایی در ارتباطات دوستانه دارد. با توجه به مشکلات این روزهای جوانان از جمله ازدواج و تفریح سالم دوره نوجوانی آنها به رغم بالا رفتن سنشان طولانی شده و مدت زمان زیادی را برای ارتباطهای دوستانه پرخطر صرف میکنند.
حسین ابراهیمی مقدم، روانشناس، در این باره میگوید: خانوادهها به دلیل پایبندی به الگوهای فکری و ذهنیتهای سنتی و قدیمی خود سعی در جلوگیری از برقراری اینگونه ارتباط پرخطر دارند در حالی که نوجوانان و جوانان ارتباطهای خود را مخفیانه برقرار میکنند و باید شرایطی را برای ازدواج و تفریح سالم و لذت بردن در کنار کانون خانواده ترسیم نمود تا به نتایج مثبت و مطلوبی دست یافت.
*افزایش حس استقلال و کاهش آمار ازدواج
یکی از دلایل رواج زندگیهای فردی را میتوان عدم کنترل صحیح خانواده و در اختیار گذاشتن پول تو جیبیهای اضافی دانست. خانههای مجردی به علت ایجاد استقلال و اختیار مالی و غیر مالی افراد، موجب فراهم شدن بسترهای مناسب برای انجام رفتارهای پرخطر اجتماعی از جمله اعتیاد، روابط نامشروع با جنس مخالف و… میشود.
محسن آشوری ، جامعهشناس، با اشاره به اینکه یکی از معضلات اجتماعی که از سالهای اخیر با آن مواجه هستیم گسترش خانههای مجردی است، میگوید:یکی از مهمترین پیامدهای خانههای مجردی مشکلات روحی و روانی خاصی است که در مدت زمان نه چندان طولانی برای افراد ایجاد شده و آنها را دچار افسردگی و صدمات جبرانناپذیری میکند.
تمایل روزافزون برخی جوانان به زندگی مجردی و افزایش میزان استقلال در آنها موجب شده که تمایل آنها به ازدواج کاهش یاید. همچنین وقتی فردی خانه مجردی را انتخاب میکند بالتبع ارتباطش با خانواده و اقوام روز به روز کاهش مییابد و کمتر تمایل به همنشینی با آنها را خواهد داشت.
*نیمنگاه مؤثر مسئولین بر معضل جوانان
دلایل گرایش به خانههای مجردی تنها افکار جوانان نیست بلکه نقش خانواده و مسئولین هم در این امر تأثیرگذار است. چرا که خانوادهها با فراهم نمودن یک محیط آرامش بخش برای فرزندان و درک و کنترل دقیق میتوانند جوانان خود را به راحتی در محیط خانه و خانواده پایبند نگه دارند. همچنین فرهنگسازی و فراهم نمودن اشتغال و ازدواج آسان و بیدردسر به دست مسئولان مربوطه میتواند راهکاری باشد تا آمار اینگونه نگاهها به زندگی مجردی و گرایش جوانان به این سبک زندگی تغییر و کاهش پیدا کند.
منبع: YJC
انتهای پیام/