به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شهرستان لنجان (لنجانا)، سید محسن سجاد با اشاره به اهمیت فعالیت کمسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این شهرستان اظهار کرد: مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکیدات فراوانی داشتهاند و بر همین اساس دولت تدبیر و امید تاکیدات معظمله را خصوص مبارزه با این سونامی مخرب اقتصادی در دستور کار قرار داده است و ما نیز موظفیم با قدرت هر چه تمامتر در راستای مبارزه با قاچاق کالا در شهرستان لنجان حرکت کنیم.
وی افزود: با توجه به اهمیت مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بر اساس تبصره ماده ۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در تمام استانهای کشور کمیسیونی تحت نظارت ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور تحت عنوان کمسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر کالا و ارز استان تشکیل و فعالیت میکند.
فرماندار شهرستان لنجان تصریح کرد: کمیسیون متناظر در شهرستانها به ریاست فرماندار و روسای اداراتی چون دادستان عمومی و انقلاب، اداره تعزیرات حکومتی، اداره صنعت، معدن و تجارت، اداره دامپزشکی، شبکه بهداشت و درمان، اتاق اصناف، شرکت پخش فرآوردههای نفتی، اداره دخانیات، فرمانده نیروی انتظامی و نیروی مقاومت بسیج برگزار میشود.
وی اضافه کرد: کمسیونهای استانی در کشور بر اساس موقعیت جغرافیایی استان، جمعیت، تعداد شهرستان، میزان آلودگی به قاچاق و غیره در سه سطح طبقه بندی شدهاند که بر این اساس استان اصفهان در سطح دوم از نظر وضعیت قاچاق در سطح کشور قرار گرفته است.
سجاد با اشاره به اینکه شهرستان لنجان طبق سطح بندی در استان اصفهان در سطح یک از نظر قاچاق کالا و ارز قرار دارد ادامه داد: شهرستان لنجان به لحاظ جایگاه اقلیمی و قرار گرفتن در مسیر مواصلاتی پنج استان چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر و فارس دارای فرصتها و قابلیتهای مناسبی است اما به تبع آن تهدیدهایی چون قاچاق دام، چوب، کالاهای خارجی، مواد غذایی، سیگار و مواد مخدر این شهرستان را تهدید میکند.
وی عنوان کرد: شهرستان لنجان در خصوص مبارزه با قاچاق کالا در رتبه نخست استان اصفهان قرار دارد و علاوه بر کمسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سه کمیته مسئولیت پیگیری مسائل مربوط به وضعیت این پدیده شوم اقتصادی را بر عهده دارند.
سجاد نقش مردم را در تحقق مبارزه با قاچاق کالا بسیار موثر دانست و بیان کرد: در این راستا کمیته فرهنگی و تبلیغات با مسئولیت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای نهادینه کردن قبح کالاهای قاچاق، آشنایی مردم با مضرات استفاده از این نوع کالا، افزایش همیت ملی در حمایت از تولید داخلی و اشتغالزایی حرکت میکند.
وی فعالیت کمیته پیشگیری و ساماندهی اقتصادی را بسیار مهم قلمداد کرد و افزود: اداره صنعت، معدن و تجارت با بررسی ظرفیت شهرستان در راستای پیشگیری از قاچاق حرکت کرده و شیوههای ورود و خروج کالای قاچاق از مبادی ورودی و خروجی و همچنین تهیه برنامه مطالعاتی و تحقیق پیرامون موضوعات ضروری در شهرستان جهت ارائه روشهای موثر برای پیشگیری را انجام میدهد.
فرماندار شهرستان لنجان تصریح کرد: کمیته اطلاعات عملیات نیز با مسئولیت نیروی انتظامی شهرستان در راستای ایجاد هماهنگی برای اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی مستمر علیه فعالیتهای قاچاق و باندهای سامان یافته و مصادیق آشکار قاچاق و همچنین بررسی و مشخص نمودن مسیرهای اصلی ورود، حمل و نقل و شناسایی نقاط اصلی دپو، نگهداری و عرضه کالای قاچاق فعالیت میکند.
وی اظهار کرد: بر همین اساس طی پنج ماه اول سال جاری ۶ جلسه توسط کمسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در شهرستان لنجان برگزار شده که ۳۳ مصوبه در این کمیسیون به تصویب رسیده که از این تعداد ۲۹ مصوبه اجرایی شده و ۴ مصوبه دیگر در دست اقدام است.
سجاد ادامه داد: در راستای مبارزه با قاچاق سوخت هماهنگی لازم بین شرکت پخش فرآوردههای نفتی و نیروی انتظامی صورت گرفته تا با کامیونهایی که اقدام به نصب مخازن اضافه نموده و زمینه قاچاق سوخت را فراهم میکنند برخورد قاطع صورت پذیرد همچنین طرح ویژه بازرسی از بنگاهها و فروشگاههای عمده در سطح شهرستان لنجان اجرایی شده تا با توزیع و عرضه کالای قاچاق به طور جدی برخورد گردد.
وی اضافه کرد: برگزاری همایشهای متعدد و اجرای برنامههای آموزشی برای اصناف و اتحادیههای صنفی و همچنین اجرای طرح ویژه شناسایی و جمع آوری کالاهای قاچاق ممنوعه از جمله مشروبات الکلی و تجهیزات ماهواره از دیگر طرحهای اجرا شده در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ارز در شهرستان لنجان به شمار میآید.
فرماندار شهرستان لنجان با اشاره به فعالیت ۳۶ داروخانه در شهرستان لنجان بیان کرد: شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنجان طی ۵ ماه اول سال بازرسیهای خوبی را در سطح شهرستان داشتهاند چرا که دولت تدبیر و امید نگاه ویژهای به حوزه بهداشت و سلامت دارد و در این راستا ۲۷ مورد بازرسی از داروخانههای سطح شهرستان انجام گرفت که منجر به ضبط ۳ کیلوگرم لوازم آرایشی و بهداشتی به ارزش ۳ میلیون ریال و همچنین ۱۰ مورد بازرسی از فروشگاههای عرضه لوازم آرایشی و ضبط ۸ کیلوگرم لوازم آرایشی فاقد مجوز به ارزش ۶ میلیون ریال گردید.
وی عنوان کرد: ماموران نیروی انتظامی شهرستان لنجان طی ۵ ماه گذشته به دنبال کسب اخبار و اطلاعات واصله مبنی بر ورود کالاهای فاقد مجوز بالغ بر ۶۰۰ ثوب انواع پوشاک، ۸۱ عدد پتو، ۲ هزار و ۲۵۰ قلم انواع لوازم آشپزخانه، ۳ هزار قلم اقلام خوراکی، ۴۸ تن برنج خارجی، ۸ هزار نخ سیگار خارجی، ۲ هزار و ۲۲۴ قلم لوازم آرایشی و ۱ تن چوب بلوط قاچاق جمعا به ارزش بیش از یک میلیارد ریال را کشف و ضبط کردند.
سجاد بیان کرد: طی ۵ ماه گذشته اتاق اصناف و اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان لنجان تعداد ۱۳۳ مورد گشت مشترک از واحدهای صنفی برگزار کرده که در این بازرسیها/ ۳۴ هزار و ۴۲۰ نخ سیگار قاچاق و ۴۱۴ قلم لوازم آرایشی به ارزش ریالی بیش از ۴ میلیون ریال کشف و ضبط گردید، همچنین شرکت پخش فرآوردههای نفتی این شهرستان ۳۴ مورد گشت و بازرسی از مصرف کنندگان عمده و ۱۵۹ مورد بازدید از مجاری عرضه سوخت را داشته که هیچگونه تخلفی گزارش نشده است.
وی خاطرنشان کرد: در این مدت تعداد پروندههای متخلف ارسال شده به اداره تعزیرات حکومتی ۲۱ فقره بوده که با رسیدگی به این پروندهها ضمن ضبط کالاهای قاچاق مکشوفه، در مجموع بیش از ۹۳۰ میلیون ریال جریمه نقدی برای متخلفان این پروندهها صادر شده است همچنین ۴ پرونده دیگر نیز در دست اقدام میباشد.
منبع: فارس
انتهای پیام/