به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شهرستان لنجان (لنجانا)، مسعود سلطانیفر در جمع خبرنگاران شهرستان اسدآباد، گفت: اولین قانون ثبت و حفاظت از عتیقهجات و بناهای تاریخی در سال ۱۳۰۹ به تصویب رسیده است که از ابتدای آن سال تاکنون مجموع امکان، سایتهای تاریخی ثبت شده ۳۱ هزار و ۳۰۰ اثر است.
وی گفت: در صورتی که برای مرمت و بازسازی هر بنای تاریخی میانگین ده میلیارد تومان در نظر بگیریم، ۳۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در طی یکسال نمیتوانیم آن را انجام دهیم.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی افزود: اگر در هر سال قرار باشد یک بخشی از بازسازی و مرمت بناها را در یک دوره سال انجام دههم سالانه نیاز به ۱۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و این در حالی است که به دلیل محدودیتهای اعتباری تنها دو درصد این بودجهها را داریم.
وی با بیان اینکه سالانه ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبار در بخش بناهای تاریخی داریم، افزود: البته این اعتبارات همیشه هم تخصیص کامل نداشته است.
سلطانیفر با اشاره به اینکه رویکرد جدید دولت در این حوزه واگذاری تعدادی از اماکن و بناهای تاریخی که قابل تغییر کاربری است، به بخش خصوصی است، افزود: البته واگذاری این اماکن با حفظ چارچوب اساسی است که به امکان اقامتی تبدیل شوند.
وی افزود: این اماکن را با بخش خصوصی به اماکن اقامتی تبدیل میکنیم و به آنان اجازه میدهیم که به عنوان سفرهخانههای سنتی، فعالیتهای فرهنگی و موزههای شخصی از آن بهرهبرداری کنند.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی افزود: این رویکرد واگذاری اماکن به بخش خصوصی طی دو سال اخیر با گستردگی بیشتری انجام میشود و طبیعتا” تا زمانی که شرایط مملکت با این محدودیتهای اعتباری مواجه است، در این بخش محدودیت داریم و باید به این گونه عمل کنیم.
منبع: دانا
انتهای پیام/