به گزارش لنجان نا، همتعلی انصاری صبح امروز در نشست با مسئولان شهرستان لنجان با اشاره اهمیت توجه به کاهش آلایندگی سوزاندن پوشالهای برنجکاری در شهرستان لنجان اظهار کرد: معضل هر ساله مردم شهرستان لنجان به دلیل سوزاندن کاه و پوشالهای به جا مانده از کشت برنج مورد بررسی قرار گرفته و آموزش کشاورزان نیز در دستور کار قرار دارد چرا که بحث آموزش کشاورزان جزء وظایف ذاتی جهاد کشاورزی به حساب میآید که در دستور کار مدیریت شهرستان لنجان نیز قرار گرفته است.
وی افزود: یک کشاورز پس از برداشت برنج با مقدار زیادی کاه و پوشال روبرو میشود و در صورتی که مزارعش خشک نباشد نمیتواند ماشینآلات کشاورزی را وارد مزرعه کند، بنابراین راهی جز سوزاندن کاه و پوشال به جا مانده از برنج را ندارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لنجان با اشاره به چالش موجود در خصوص ذخایر آب در کشور تصریح کرد: با وضعیت فعلی محدودیتهایی برای کشت برنج در کشور به وجود آمده و بر همین اساس تغییر اصلاح الگوی کشت برنج در شهرستان لنجان در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه معیشت ۵هزار خانوار شهرستان لنجان از کشت برنج تامین میشود، اضافه کرد: طبق دستورالعملهای موجود، کشت برنج به دو استان گیلان و مازندران محدود شده اما باید جایگزین کردن محصول مناسب با کشت برنج با دقت فراوان انجام شود تا معیشت این تعداد کشاورز نیز با مشکل مواجه نشود.
همتی ادامه داد: بر همین اساس مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان بر اساس رسالتی که بر عهده دارد وارد میدان عمل شده و سه محصول در سه شهرستان بحث اصلاح الگوی کشت را مطرح کرده و در شهرستان لنجان نیز سه محصول جایگزین کشت شده تا با معرفی این محصولات و ارائه الگوی قابل کشت به جای برنج در شهرستان قدم برداریم.
وی عنوان کرد: طی مدت تصدی بنده ۳۰ اقدام در جهاد کشاورزی شهرستان لنجان صورت گرفته و گام نخست فعال کردن اداره ترویج جهاد کشاورزی و تشکیل نخستین کارگاه آموزشی در شهر زایندهرود بود که فعالیت این اداره در سطح شهرستان از اهمیت بالایی برخورد است.
منبع: فارس
انتهای پیام/