به گزارش لنجانا، فاطمه موحدی گفت: استخوان سزاموئید استخوان کنجدی زیر برجستگی توپی کف پا است که تاندونهای شست پا از روی آن عبور میکند و باعث میشود که خم شدن شست پا با قدرت انجام گیرد. این برآمدگی باعث میشود پا بهطرف پایین خم شود، استخوان سزاموئید فشار ناشی از راه رفتن و ایستادن را از بین میبرد، باعث مقاومت در بافت نرم زیر مفصل شست میشود، در بسیاری مواقع درد استخوان سزاموئیدی همانند درد میخچه میباشد. اگر میخچه در زیر شست پا وجود داشته باشد این میخچه باعث ایجاد درد استخوان سزاموئید میشود.
وی در خصوص علل درد استخوان سزاموئید گفت: هنگامی که بافت اطراف استخوان سزاموئید ملتهب شود در اصطلاح به آن سزاموئیدیت میگویند، این درد سزاموئید بر اثر روئیدن مداوم، حرکات تکراری شست پا ایجاد میشود، همچنین هنگامی که قوس کف پا زیاد شود فشار بیشتری روی استخوان سزاموئید ایجاد میشود، در صورت وجود آرتریت یا همان آرتروز مفصل شست پا نیز استخوان سزاموئید دچار درد میشود. در صورتی که استخوان سزاموئید دچار کاهش ذخیره خون میگردد که در اصطلاح پزشکی به آن استروکندریک یا همان استخوان مرده میگویند.
در این حالت بدن جهت جبران این استخوان مرده شروع به تجمع کلسیم در آن نقطه میکند تا از آن استخوان مرده محافظت کند، این حالت در عکسهای رادیولوژی کاملاً قابل مشاهده است.
از علل دیگر درد شست پا، شکستگی استخوان سزاموئید میباشد و هنگامی رخ میدهد که فرد بهطور مداوم به شست پا ضربه وارد کند که بیشتر در افرادی که با پای خود به توپ ضربه بزنند، مدام در حال انجام رژه باشند یا زیاد روی پنجه پای خود بپرند مانند تنیسبازها، بسکتبالیستها و والیبالیستها اتفاق میافتد.
درد سزاموئید در افرادی که در حال راه رفتن هستند و بهطور ناگهانی حتی برای زمان کوتاه شروع به دوندگی میکنند نیز ایجاد میشود. از دیگر عوامل درد سزاموئید میتوان پوشیدن کفش پاشنهبلند در خانمها در طولانیمدت را نام برد.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/