به گزارش لنجانا،طی روزهای اخیر ۳۳ زائر عربستانی که در قالب تور سیاحتی زیارتی به مشهد سفر کرده بودند با علائم احتمالی مسمومیت همچون تهوع، سرگیجه، افت فشارخون و افت هوشیاری در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد بستری شدند که این موضوع از سوی دستگاههای متولی در استان خراسان رضوی بهصورت جدی در حال پیگیری است.
از ۳۳ نفر زائر عربستانی که ۱۵ کودک و ۱۴ نفر بزرگسال (هفت زن و هفت مرد) بودهاند، بهرغم تلاش کادر پزشکی سه نفر از آنان شامل یک دختر ۱۴ساله و دو پسر حدود سهساله بهعلت وخامت شدید حال عمومی در بیمارستان امام رضا(ع) و نیز یک کودک سهساله از این کاروان در یکی دیگر از بیمارستانهای مشهد فوت شده است.
مسمویت زائران عربستانی در پی «سمپاشی» طبقه پنجم هتل اتفاق افتاده بود
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پی مسمومیت زائران عربستانی بیانیهای صادر کرد.
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این بیانیه تأکید کرده است:
“از اولین ساعات اطلاع از حادثه مسمومیت چند زائر عربستانی در هتلی در مشهد مقدس، مسئولان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی بهعنوان یکی از دستگاههای مسئول خدمترسانی در حوزه گردشگری اقدامات خود را بهمنظور کمک به مسمومشدگان و آسیبدیدگان و جلوگیری از گسترده شدن آسیبها و کاهش قربانیان حادثه با همکاری مسئولان بهداشتی و درمانی استان آغاز کرد.
در ادامه این بیانیه آمده است: این حادثه در پی سمپاشی طبقه پنجم یک هتل در مشهد بهمنظور دفع حشرات اتفاق افتاده بود، به این ترتیب که گازهای متصاعد شده ناشی از سمپاشی اتاقها از طریق کانالهای تأسیسات به محل اسکان زایران نشت کرده منجر به مسمومیت تعدادی از آنان شد.
علیرغم اقدام بهموقع عوامل ذیربط و پیگیری و رسیدگی فوری و گسترده مسئولان بهداشتی و درمانی، متأسفانه تعداد ۴ نفر از مسمومین مذکور فوت شدند ولی رسیدگی جدی و همهجانبه متولیان بهداشتی و درمانی و مسئولان بیمارستانی، مانع از وخامت حال سایرین شد و خوشبختانه با اعلام آخرین گزارش، روند معالجات حاکی از کنترل شرایط بیماری در مورد سایر مسمومین بوده است.
بهمنظور رسیدگی به ابعاد مختلف موضوع و عیادت از مسمومین، معاون گردشگری سازمان به مشهد مقدس اعزام شده و پیگیریهای قانونی را با همراهی و همکاری مسئولان اجرایی، سیاسی و قضایی استان خراسان رضوی آغاز کرده است.
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ضمن ابراز تأسف عمیق از این حادثه و ابراز همدردی با خانواده قربانیان حادثه مذکور و تسلیت به بازماندگان ایشان، اعلام میکند که رسیدگی و پیگیری همهجانبه موضوع، درمان مسمومین و اقدمات قانونی برای بررسی همه ابعاد حادثه، برخورد با مقصرین یا قصورکنندگان این رخداد را در چارچوب انجام وظیفه قانونی و تکریم از زائرین بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) در دستور کار خود قرار داده و تأکید میکند”.
قرص «آلومینیوم فسفید» عامل مسمومیت زائران عربستانی بود
علیاصغر حسنی مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با اشاره به اینکه سمپاشی هتلها و مراکز اقامتی آخرین راهکار برای دفع حشرات و جانوران موذی است، اظهار داشت: صاحبان این مراکز پیش از سمپاشی، باید نسبت به بهسازی محیط، بررسیهای کنترلی و امنیتی، بهسازی سیستمهای دفع فاضلاب و زباله اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه هرساله نشستهای آموزشی برای صاحبان هتلها و مراکز آموزشی برگزار میشود و نسبت به نحوه استفاده از سموم آموزشهای لازم به آنها داده میشود، خاطرنشان کرد: علاوه بر این نیز لیست ۱۸ شرکت مجاز خدماتی در پایگاه اطلاعرسانی معاونت بهداشتی (بخش بهداشت محیط) درج شده و از طریق نامه نیز به مجامع امور صنفی اطلاعرسانی شده است.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه شرکتهای خدماتی سمپاشی پیش از هر اقدام تمام ضوابط ایمنی زیستمحیطی شامل جلوگیری از مسمومیت افراد، آلودگی آب، خاک و مواد غذایی را رعایت کرده و بر اساس اصول و برنامهریزی اقدام به سمپاشی میکنند، گفت: بر اساس هشدارهایی که بهصورت مکرر به صاحبان هتلها و مراکز اقامتی داده میشود استفاده از سموم غیرمجاز و خارج از چرخه تأیید وزارت بهداشت، بهطور حتم آسیبهای جدی زیستمحیطی و مسمومیت را بهدنبال دارد.
حسنی در ارتباط با اقدامات انجام شده در هتلی که جمعی از زائران عربستانی دچار مسمومیت شدند، اظهار داشت: بلافاصله پس از اطلاع از این موضوع، همکاران بهداشت محیط در محل حاضر شدند و نسبت به بررسی علت این مسمومیت اقدام کردند.
وی تصریح کرد: بر اساس بررسیهای انجام شده، مسئولان هتل در طبقه پنجم این هتل اقدام به سمپاشی با استفاده از قرص آلومینیوم فسفید (سموم ارگانه فسفره) کرده بودند که گاز ناشی از این سم به دیگر طبقات منتقل و سبب مسمومیت تعدادی از زائران عربزبان شده است.
حسنی افزود: همکاران بهداشت محیط ضمن بررسی، با همراهی نیروهای قضایی نسبت به پلمپ اتاقهای هتل و انتقال مسافران به دیگر هتلها نیز اقدام کردند.
همکاری واجا، ناجا و چند سازمان زیر نظر دادگستری مشهد در پرونده مسمومیت زائران عربستانی
حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی دادستان کل کشور نیز در تشریح آخرین جزئیات این پرونده اظهار داشت: در این رابطه چند نفر بازداشت هستند تا از آنها تحقیق صورت گیرد، ضمن اینکه هتل پلمپ شده تا تحقیقات با دقت انجام شود.
وی افزود: وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و سایر بخشها زیر نظر دادگستری مشهد در حال فعالیت هستند؛ البته سم به تهران ارسال شده است تا سمشناسی روی آن انجام شود.
عمدی یا جنایی بودن مسمومیت زائران عربستانی اثبات نشده است؛ ۵ نفر بازداشت شدند
در همین رابطه سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود با اشاره به حادثه اخیر هتل توحید مشهد اظهار کرد: اتفاقی که در هتل مشهد به وجود آمد، سبب تأسف بود و از طرف خودم و قوه قضائیه اظهار تأسف میکنم. امیدوارم کسانی که در این اتفاق مسموم شدند، هرچه سریعتر بهبودی کامل بازیابند و به بازماندگان چند نفری هم که فوت شدند، تسلیت میگویم.
معاون اول قوه قضائیه افزود: تا لحظاتی قبل که با مقامات قضایی مشهد در ارتباط بودم، چیزی که حاکی از عمدی بودن یا جنایی بودن حادثه داشته باشد، وجود نداشته است. البته این اظهار نظر، اظهار نظر نهایی نیست.
اژهای توضیح داد: بلافاصله بعد از وقوع این اتفاق پرونده تشکیل شد و بازپرس ویژه قتل برای تهیه گزارش در محل حادثه حضور یافت و در تمام طول شبانهروز گذشته مشغول بررسی حادثه و انجام اقدامات لازم بوده است. بلافاصله پس از وقوع این حادثه از دستاندرکاران و مسئولان هتل تحقیقات لازم به عمل آمد و هماکنون ۵ نفر در بازداشت به سر میبرند.
پلمب هتل توحید مشهد در پی مسمومیت زائران عربستانی
محمد قانعی، رئیس اتحادیه هتلداران مشهد مقدس نیز درباره وضعیت هتل محل اقامت این افراد اظهار داشت: زائران عربستانی که چند شب گذشته وارد مشهد شده و دچار مسمومیت شدند، در هتل توحید این شهر استقرار داشتند.
وی با بیان اینکه هتل توحید مشهد در حاضر پلمب شده است، تأکید کرد: بررسیهای تکمیلی در زمینه این پرونده در حال انجام است.
قانعی علت این مسئله را استفاده از سم غیرمجاز برای مبارزه با حشراتی از جمله ساس در اتاق این مسافران عنوان کرد.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/