به گزارش لنجانا؛ استاد مرتضی مطهری ساعت ۲۲ و۲۰ دقیقه سه شنبه یازدهم اردیبهشت ۱۳۵۸ هنگامی که از یکی از جلسات فکری سیاسی بیرون آمده بود با گلوله گروه جنایتکار فرقان که به مغزش اصابت کرد به شهادت رسید و درپی آن امام و امت اسلام در حالی که امیدها به آن بزرگمرد بسته بودند در ماتمی عظیم فرو رفتند .
علاقه متقابل استاد مطهری و امام خمینی(ره) تا آنجا بود که وقتی استاد مطهری به شهادت رسیدند، امام خمینی(ره) بسیار اندوهگین شدند و درباره شاگرد خود گفتند: « مطهری پاره تن اسلام و حاصل عمر من بود».
امام راحل درباره شهادت استاد مطهری گفتند: «این رجل فاجری که خون عزیز ما را به زمین ریخت، تایید کرد دین خدا را یعنی خدا دین خودش را به او تاکید کرد. با ریختن خون عزیزما، تایید شد انقلاب ما. این انقلاب باید زنده بماند این نهضت باید زنده بماند و زنده ماندنش به این خون ریزی هاست. بریزید خونها را ، زندگی، دوام پیدا می کند. بکشید ما را، ملت ما بیدارتر می شود.دلیل عجز شماست که در سیاهی شب متفکران ما را می کشید. برای اینکه منطق ندارید».
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز آن زمان پس از شهادت استاد مطهری فرمودند: « با مطهری چه کسی مخالف است؟ ابعاد شخصیت این استاد بزرگ کدام است؟ مهمترین عنصر شخصیت او بر روی خط اصیل دقیق اسلام حرکت کردن است. دشمنان ما به ما ثابت کردند که با اسلام مخالفند ، آنهم با چنین اسلامی. اسلام آبکی و اسلام آمیخته، مخالف و مخالفت در برابر خود نمی بیند. آن اسلام ناب برنده صریح قاطع است که مخالفت ها را بر می انگیزد».
استاد مرتضی مطهری با گلوله فردی از اعضای گروهک فرقان که به دنبال اسلام التقاطی بدون روحانیت بود به شهادت رسید .
اکبر گودرزی سرکرده گروهک فرقان در دادگاه گفت: «ایشان صلاحیت ریاست دانشگاه و اخذ کرسی دانشگاه را از نظر اینکه زبان خارجی بلد باشد، نداشت. برای اینکه استاد دانشگاه باشد و کرسی دانشگاه را اخذ کند، احتیاج به زبان خارجی دارد !»
مرتضی مطهری متولد ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ هجری شمسی در شهرستان فریمان در ۷۵ کیلومتری مشهد مقدس بود. در سال ۱۳۱۰ عازم حوزه علمیه مشهد شد و پس از چند سال اقامت برای تکمیل تحصیلات به حوزه علمیه قم رفت.
در دوره ۱۵ ساله اقامت در قم از محضر آیات عظام بروجردی، علامه طباطبایی و امام خمینی در رشته های فقه و اصول ، فلسفه و عرفان و اخلاق بهره ها برد.
علامه طباطبایی (ره) درباره ابعاد شخصیتی شهید مطهری گفت: علاوه بر مسائل تقوا و انسانیت و جهاد اخلاقی که انصافا داشت، یک هوش فراوانی هم داشت و هرچه می گفتیم هدر نمی رفت . مطمئن بودم که هدر نمی رود. عبارتش ، عبارت خوبی نیست ، لیکن جریان اینجور است که وقتی ایشان به درسم می می آمد، حالت رقص پیدا می کردم از شوق و شعف. ایشان اینقدر شوق و شعف داشت که بنده را وادار کرد رفتم به تهران و یک هفته در منزلشان ماندم که رساله قوه و فعل را حل کردیم».
استاد شهید مطهری در سال ۱۳۳۱ در حالی که از مدرسین معروف و از امیدهای آینده حوزه به شمار می رفت به تهران مراجعت کرد و سه سال بعد نخستین جلسه تفسیر انجمن اسلامی دانشجویان را تشکیل داد.
مقام معظم رهبری تاکید می کنند: «شهید مطهری هم در موضوعاتی نوآوری داشت، هم در مطالبی که ارائه کرده و استدلال هایی که ارائه کرده نوآوری داشت».
شهید مطهری ۱۵ خرداد ۴۲ پس از یک سخنرانی مهیج علیه شاه به زندان موقت شهربانی منتقل و پس از ۴۳ روز با مهاجرت علمای شهرستان ها به تهران و فشار افکار عمومی آزاد شد.
استاد مطهری در سال ۴۶ به همراه چند نفر از دوستان حسینیه ارشاد را تاسیس کرد اما پس از مدتی به علت اختلاف نظر با برخی از اعضا از هیئت مدیره حسینیه کنار می رود.
آیت الله طالقانی (ره) درباره فعالیت های شهید مطهری در حسینیه ارشاد گفت: « مطهری مدت ها در اینجا مسائل اسلامی و اصول پوشیده شده اسلام را با زبان روز و استدلال نوشت و گفت».
شهید مطهری در سال ۱۳۴۸ با صدور اعلامیه ای در حمایت از آوارگان فلسطینی دوباره بازداشت شد.
استاد شهید مطهری در یکی از سخنرانی های خود درباره لزوم کمک به ستمدیدگان فلسطینی گفت: « فقط یهودیان مقیم آمریکا روزی یک میلیون دلار به اسرائیل کمک می کنند، آنوقت تلاش ما مسلمین در این زمینه چه بوده است؟ به خدا خجالت دارد که ما خودمان را مسلمان می دانیم».
شخصیت استاد مطهری به گونه ای بود که وقت بسیاری برای پاسخ دادن به انحرافات و تفکرات التقاطی صرف می کرد که همین پاسخ های مستدل و محکم او به انحرافات و کج روی ها بود که در نهایت موجب شد صبر و تحمل مخالفانش به سر بیاید و فکر ترور وی را در سر بپرورانند.
سید حسن نصرالله درباره تاثیرگذاری شهید مطهری بر وی می گوید: « شاید بتوانم بگویم تاثیر گذارترین اشخاصی که بر من و جهان تشیع تاثیرگذاشتند دو محقق بزرگ شهید محمد باقر صدر و شهید مطهری هستند. همچنان که زیرساخت های عقیدتی و ایدئولوژی یک مسلمان ، رزمنده و پژوهشگر دینی را این دو بزرگوار برای ما ترسیم کردند که حالا مورد استفاده انسان های مومن و مجاهد است».
از مهمترین خدمات استاد مطهری ارائه ایدئولوژی اصیل اسلامی در سخنرانی ها و آثار تالیفی است . این مهم در سالهای ۵۱ تا ۵۷ با افزایش تبلیغات گروه های چپ و ظهر پدیده التقاط به اوج خود رسید.
مقام معظم رهبری در این خصوص می فرمایند: « هم در جبهه مقابله با مارکسیست ها ایشان به یک جهاد بسیار هوشمندانه ای دست زد، هم در جبهه مقابله با تفکرات غربی و لیبرالیست ها وارد میدان شد».
استاد مطهری در سالهای ۴۹ تا ۵۱ مسجد الجواد تهران را برای سخنرانی های خود انتخاب کرد.
شهید مطهری در یکی دیگر از سخنرانی های خود گفت: « مردم بی خبر از اوضاعی که در بطن روزگار می گذرد یا در سطح روزگار می گذرد اینها همیشه در اشتباهند. در اشتباهند یعنی چه؟ یعنی همیشه عوضی کار می کند. همیشه به جای اینکه دشمن را بکوبند خودشان را می کوبند. به جای اینکه سینه دشمن را سیاه کنند سینه و پشت خودشان را سیاه می کنند».
این شاگرد، یار و مشاور دلسوز امام (ره) تا آخرین لحظه حیات کنار انقلاب ماند و با مرگ سرخ خود نامش را در تاریخ ایران اسلامی جاودانه کرد.
امام خمینی (ره) جای دیگری درباره شهید مطهری فرمودند: «خدمتی که به نسل جوان و دیگران مرحوم مطهری کرده است، کم کسی کرده است. آثاری که از او هست، بی استثنا همه آثارش خوب است و من کس دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگوییم بی استثنا آثارش خوب است».
امروزه با توجه به نیاز نسل نوجوان و جوان و به ویژه دانشجویان به اندیشه های این متفکر بزرگ، مسئولان و صاحب نظران کشور رسالتی بزرگ بر دوش دارند، رسالتی که با گذر زمان بیش از پیش احساس می شود، چرا که بسیاری از اندیشه ها و تفکرات علامه شهید مرتضی مطهری هنوز برای نسل جوان ما ناشناخته باقی مانده است.
مقام معظم رهبری در این باره می فرمایند: « ما همیشه به مطهری نیاز داریم، در شخص شهید مطهری نمی شود متوقف شد. برپایه فکر او و پیشرفت های فکری او و نوآوری های او بایستی جامعه و مجموعه فکری اسلامی ما به نوآوری های دیگران دست پیدا کند. ما احتیاج داریم که مطهرهایی برای دهه هشتاد و نود داشته باشیم».
منبع:دانشجو
انتهای خبر /