به گزارش لنجانا به نقل از فارس ، اختتامیه دومین جشنواره ادبی شهید آوینی با حضور سردار اثباتی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار بهروز اثباتی دبیر جشنواره شهید آوینی، علی شجاعی صائین مدیرعامل خانه کتاب، جباری مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت در مجتمع فرهنگی هنری اسوه برگزار شد.
در این مراسم سردار نقدی رئیس بسیج مستضعفین بیان داشت: مهمترین بستر حاکمیت استکبار بر جهان، جهل است. امروز بشریت از ظلم استکبار رنج میبرد و دنیا درگیر دردها، تجاوزها و زورگوییهای مستکبران است و بستر آن را جهل فراهم میکند.
وی اضافه کرد: جهل یک حقیقت هستی است که تصور قدرت مطلق زمینی را در بسیاری از انسانها فراهم میکند و آنها را خوفناک از سایر قدرتها میکند. جهل از قدرت عظیم انسانی است و جهل به قدرت مردم و توانایی که خداوند بر انسانها برای اثبات حق و تحقق عدالت داده است، بشر را دربرابر زورگویان وا میدارد.
سردار نقدی ادامه داد: جهل در برابر استکبار و ظالمین است که زمینه نفوذ فریب و مؤثر واقع شدن تصویر مستکبران را فراهم میکند به گونه دیگر جهل به ماهیت انسانهای مظلوم دیگر است که بر سر اختلاف بین گروههای مختلف از مستضعفین را و تن دادن به ظلم ظالمان را فراهم میآورد و جمعی جهلها است که بستر ظلم استکبار است.
وی افزود: آگاهی و قلم گام نخست در برابر جهل و ایستادگی و مقاومت است، همچنین کتاب ستون فقرات آگاهیبخشی به انسانها در تمام عالم است.
سردار نقدی بیان کرد: وقتی که این کتاب و موضوع آن مقاومت و پایداری در برابر ظلم است، این اثر قطعا مضاعف است، اما ما امروزه نیازمند توجه هرچه بیشتر به کتاب مقاومت هستیم.
وی اضافه کرد: به لطف الهی کتاب بزرگ عملی که امام(ره) در پیشروی جامعه بشری گشود و با ایجاد نظام اسلامی و حاکمیت اسلامی و ایستادگی 30 ساله ملت ایران در برابر استکبار موج بیداری را در دنیا به راه انداخت. این موج نه تنها در کشورهای اسلامی بلکه در آمریکا نیز امواج وسیع بیداری را مشاهده میکنیم، اما به ثمر رسیدن آن نیازمند آگاهیهای بیشتر و روزافزون است.
این مقام مسئول گفت: دشمن در برابر این موج بیداری بیکار نمینشیند، امروز خیل بزرگ آمریکا، رسانههایی هستند آن هم به صورت یک جریان بزرگ تزویر. به گونهای که استکبار و آمریکا امواج جنگ و آدمکشی را به راه انداختند و به لطف الهی در همه این موارد نیز ناموفق بوده و شکست خوردند.
وی ادامه داد: آنها با دادن کشتههایی و با هزینه کردن آبرو و اموالشان که به قیمت ورشکستگی آمریکا تمام شد، همه چیز را به سلطه خودشان در آوردند، اما مردم آنجا که برای رهایی دیکتاتور از آمریکا به خاطر رفتن دیکتاتورشان تشکر کردند، امروزه شعار آنها شعار نماز جمعه ایران است.
سردار نقدی ادامه داد: آمریکا 17 هزار میلیارد دلار بدهی خارجی دارد که روزانه چندین میلیارد دلار بر این بدهیها اضافه میشود که باید گفت آمریکا یک ورشکسته است که حتی برای نیروهای سربازش هم نیز 30 هزار دلار لباس تهیه میکند که آنها در امان باشند و مجبور به پرداخت ماهی بیش از 4 هزار دلار به سربازانش است تا بتواند قدم به قدم از آنها در جنگ حفاظت کند.
به گفته سردار نقدی ابزاری که دشمن در عرصه اقتصادی،رسانهای و روانی بوجود آورده تنها با آگاهی بخشی میتوان در برابر این ابزار ناجوانمردانه استکبار ایستاد و آن را خنثی کرد.
وی اضافه کرد: بنده دست همه نویسندگان و صاحبان قلمی که قلم خود را برای تعالی مقاومت و آزاداندیشی مستضعفین و قیام در برابر زور به چرخش در میآورند را میبوسم.
* سردار اثباتی: استقبال کشور موریتانی از برپایی کنگره شعر مقاومت در این کشور
در ادامه این مراسم سردار بهروز اثباتی دبیر جشنواره ادبی شهید آوینی بیان داشت: تلاش ما در این جشنواره تبیین ادبیات مقاومت است، ادبیات مقاومت به عنوان ادبیات دیرپا در همه جوامع وجود داشته است.
وی اضافه کرد: در واقع هیچ واحد انسانی نمیتواند وجود داشته باشد و ادای جمع بودن را بکند و از تخفیف در مقاومت صحبتی به میان نیاید، همچنین پیشینه وقایعای که در سطح منطقه دیده میشود امروزه رسالت قلم را دو چندان میکند.
سردار اثباتی ادامه داد:ما به این نتیجه میرسیم که بزرگترین حمایت از مقاومت را قلم برعهده دارد و تعریف مقاومت از نظر ما یک دفاع فرهنگی است که به کمک قلم انجام میشود و ما نیز به دنبال واکاوی و تبیین این واقعیت هستیم که آیا انقلاب اسلامی یک پدیده سیاسی بود یا اینکه ذات آن را میتوان چیز دیگری دانست.
به گفته این مقام مسئول باور داریم که حفظ فرهنگ اصیل ایرانی – اسلامی که به تعبیر رهبر انقلاب تمدنسازی انقلاب است، مهمترین چیزی است که در ذات انقلاب وجود داشته که تبیین آن برعهده اهالی قلم است.
دبیر جایزه ادبی شهید آوینی گفت: معتقدم بزرگترین ابزار فرهنگ، کتاب است، یعنی کتاب عامل اصلی تثبیت فرهنگ است. ما چندی پیش کنگره شعر مقاومت بینالملل اسلامی را برگزار کردیم که 5 کشور نظیر موریتانی، یمن، لبنان، هرات و مصر علاقمند برپایی این کنگره در آن کشورها بودند.
* علی شجاعی صائین: در حوزه مقاومت بینالملل اسلامی هنوز آثار قابل توجهی در کشور پدید نیامده است
در ادامه این مراسم علی شجاعی صائین مدیرعامل خانه کتاب بیان داشت: کتاب مقاومت، عصاره اندیشههای پاک و قلمهای حقطلب و ظلمستیزی است که در سنگر کلمات در برابر منادیان متظاهر آزادیخواهی و مدعیان عوام فریب حقوق بشری ایستادهاند و از ژرفای ملل ستمدیده اقدامات ظالمانه قدرتهای استکباری سلطهجو را به چالش میکشند.
وی اضافه کرد: این جانهای عدالتخواه و قلمهای استکبارشناس و استعمارستیز در پرتو علم و آگاهی نشأت گرفته از تعالیم عالی وحی در سایهوار درخت تنومند اسلامی، روح و قلب مردم ستمدیده جهان بویژه مسلمانان آزادیخواه را به سمت و سوی پایداری و مقاومت در برابر ظالمان زورگوی جهانی سوق داده و تقویت اندیشههای جهادی را در عرصه علم و ادب خواستار هستند.
شجاعی صائین ادامه داد: جلوههای مقاومت تاریخ معاصر ایران در دههای 40، 50 و 60 که با نام حضرت امام (ره)، انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی پیوند خورده است از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است و پدیدآوردگان متعدد و آثار مکتوب فراوانی در قالبهای گوناگون علمی، ادبی و هنری به انعکاس آنها پرداختهاند و مستندات آنها عموما منتشر شدهاند.
وی افزود: در باره مقاومت بینالملل اسلامی و جهانی،هنوز آثار قابل توجهی در داخل پدید نیامده است،حتی پیرامون میزان تأثیرگذاری انقلاب اسلامی ایران و نهضتهای انقلاب اسلامی در سراسر جهان هم با فقدان منابع پژوهشی مهم روبرو هستیم. در حالی که وجود این منابع و ترجمه آنها به زبانهای دیگر در کنار ارائه آثار ادبی و هنری میتواند با کمترین هزینهها بیشترین تأثیرگذاری جهانی را به دنبال داشته باشد.
به گفته مدیر مؤسسه خانه کتاب در عرصه کتابهای نوجوانان هم کمبود فکری آثار متناسب با این گروههای سنی، محسوب است. نگاه مناسبتی و گاه شعاری همراه با ضعف تصویرسازی را میتوان از عمدهترین آسیبهای این شاخه قلمداد کرد، مخصوصا که تقریبا هیچ اثر شاخص غیر ادبی و پژوهشی مناسب مخاطب هم در این عرصه موجود نیست.
وی اضافه کرد: درباره دیگر کتابهای بزرگسالانه این حوزه، نداشتن مقدمه لازم و نگارش بعضا نه چندان هنرمندانه و ساختار متناسب فنی کتاب از جمله کاستیهای به شمار میرود.
* جباری: هنرمندان حوزه ادبیات و هنر مقاومت نیازمند حمایت دولت هستند
در ادامه این مراسم جباری مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت بیان داشت: بنیاد روایت علاوه بر فعالیتهایی که در حوزههایی که در انقلاب و دفاع مقدس انجام میدهد، امروزه در زمینه فعالیتهای بینالمللی مأموریتی را در دستور کار خود قرار داده که از جمله آنها جشنواره بینالمللی فیلم، تئاتر و در نهایت سومین جشنواره بینالمللی هنر در 5 آذر سال جاری است.
وی اضافه کرد: بنیاد روایت فتح برای اینکه منظومه خود را کامل کند به برپایی جایزه شهید آوینی در حوزه مقاومت پرداخت که مباحث اولیه آن در سال 90 در نخستین دوره این جایزه در سال 91 به صورت ملی و امسال به صورت بینالمللی برگزار شد.
جباری ادامه داد: به نظر میآید برگزاری این نوع برنامهها تاثیرات بسیار خوبی را میتواند در جهت تولید ادبیات مقاومت داشته باشد، کما اینکه تاکنون این چنین بوده است.
وی افزود: امروزه این جشنواره مورد توجه هنرمندان قرار گرفته است، اما استقبال آنها در این گونه برنامهها این انتظار را میرساند که جمهوری اسلامی یاران به عنوان پیشگام این حوزه این گونه فعلایتها را مورد حمایت قرار دهد.