مهندس کرباسیان در گفتگو باخبرنگار حوزه کشاورزی لنجانا گفت:درسال زراعی جاری مرکز تحقیقات کشاورزی پروژه ای را تحت عنوان محصولات کشاورزی که میتوانند جایگزین برنج بشوند معرفی نموده وقرار است در سال زراعی جاری به عنوان طرح های تحقیقی ترویجی اجرا گردد.
معاون جهادکشاورزی زرینشهر افزود:بخش ترویج اصولا رسالت آموزش واطلاع رسانی واجرای طرح های تحقیقی ترویجی در مباحث مختلف کشاورزی را به عهده دارد و اقداماتی در این راستا صورت گرفته که میتوان به مواردی نظیر
الف – آموزش در کاشت داشت برداشت محصولات کشاورزی.
ب –برگزاری کلاس آموزشی برای کشاورزان با موضوع شناسایی ومبارزه با افات وبیماری ها.
ت-تهییه بنرو پوستروبسته های آموزشی جهت اطلاع رسانی به کشاورزان در خصوص مباحث مختلف کشاورزی و خشکسالی ومدیریت در آبیاری .
ث-اجرای طرح سایت الگوی گندم، اشاره کرد.
کرباسیان در پاسخ به خبرنگار لنجانا در خصوص اینکه برای رفع مشکل بی کیفیت بودن وگرانی سم وبذر دردسترس کشاورزان در سال جدید چه اقداماتی انجام می شود،گفت:به کشاورزان توصیه شده است کودی را خریداری واستفاده نمایند که از شرکت های معتبر آنها را عرضه می کنند وبرای صرفه جویی در مصرف سم نیاز است آفات وبیماری ها به موثع شناسایی وبا استفاده از سمپاشی های مدرن و مناسب سمپاشی گردد.
لنجانا:شنیده ایم که در حاشیه زاینده رود ممنوعیت کشت برای کشاورزان وجود دارد در این مورد بیشتر توضیح بدهید ؟
با توجه به خکسالی ومحدود در ذخیره آب سدزاینده رود و نیاز به آب شرب وصنعت به کشاورزان توصیه شده در مصرف آن صرفه جویی کنید.
لنجانا:در صورت آسیب به محصولات بیمه ها تا چه حد پاسخگو هستند؟
کشاورزان میتوانند کلیه محصولات زراعی وباغی خود را در برابر حوادث غیر مترقبه مانند خشکسالی سرما- طوفان- وسیل بیمه نمایند ودر صورت خسارت غرامت آن را ازطرف بیمه دریافت نمایند.
لنجانا:جهاد دراین مدت برای معرفی ارقام مقاوم به کم آبی واصلاح روش های آبیاری واستفاده بهینه از منابع چه طرح هایی به کشاورزان ارائه داده است ؟
برای صرفه جویی در مصرف آب اقداماتی را جهادکشاورزی انجام داده استاز جمله .ایجاد سیستم آبیاری تحت فشار قطره ای وبارانی وایزوله نمودن کاناهای آبیاری وتسطیح ویکپارچه سازی اراضی کشاورزی .استفاده از بذر مقاوم به خشکی واصلاح شده جهت افزایش عملکرد در حصول گندم وجو
لنجانا:به نظر شما بارندگی های اول سال چه تاثیری بر کشاورزای منطقه دارد؟
بارندگی های اول سال میتواند برای نیاز آبی محصولاتی مانند گندم وجو سیب زمینی وپیاز که در اوایل سال کشت می شوند می توانند توانند مفید باشد ونیاز آبی محصولات را در اینفصل تامین نماید .
لنجانا:آیا برنامه ریزی برای یکپارچهسازی اراضی در دست اجراداریدیا خیر ؟به نظر شما چند درصد این کار در رفع مغولات بی آبی موثر است؟
در این شهرستان عمده اراضی کشاورزان حاشیه زاینده رود تجهیز ویکپارچه سازیی شده است وهمه این اراضی دارای کانالهای آبیاری ایزوله هستند که این خود میتواند در امر صرفه جویی در آب معرض بسیار موثر واقع شود ونباید بهنقد کشاورزان حدود ۳۵ درصددر آمد آبصرفه جویی شده است .
لنجانا:کشت غالب منطقه چیست وتاثیر بی آبی را در کشت این محصول چطور ارزیابی میکنید ؟
کشت غالب منطقه برنج بوده که از زمان های بسیار دور در این منطقه کشت می شده است وبه دلیل این که اراضی مورد کشت برنج در حاشیه ی رورد خانه زاینده رود قرار گرفته اند وکاملا مشرف بر رودخانه هستند در امر مصرف آب بسیار بهینه بوده است.
لنجانا:در مورد بسته شدن آب زاینده رود وتاثیرات آن بر کشاورزی منطقه بیشتر توضیح دهید؟
بسیاری ازاراضی کشاورزی شهرستان در حاشیه ی زاینده رود قرار دارد وتعداد کشاورزان در این حوزه بسیار زیاد بوده واراضی خرده مالک میباشد وبسیاری از کشاورزان زندگی معیشتی خود رابا کشاورزی میگذرانند ودر صورت بسته بودن آب رود خانه ونبود آب ودر نتیجه عدم کشت کشاورزان بسیاری بیکار میشوند واز وضع معیشت زندگی به زحمت می افتند .
انتهای پیام/
ما خوبه