به گزارش لنجانا،روزهای گذشته درست همزمان با هفته سلامت با شعار ایمنی غذا از مزرعه تا سفره بیماری واگیر شیگلوز در دو استان اصفهان و چهار محال و بختیاری و به خصوص شهرهای اطراف اصفهان مانند خمینی شهر، شاهین شهر، شهررضا، سمیرم و نیز شهرهای شهرکرد و بروجن طغیان کرده است.
شایعات آغاز شد و هر لحظه خبری از این اتفاق به گوش رسید. در میان مردم زبان به زبان و در فضای مجازی دست به دست شد، “آب اصفهان” آلوده است، شایعه ای که با گذشت زمان فضا را ملتهب تر میکرد، و حالا در فکر بیشتر مردم، «نکند ما هم به این بیماری مبتلا شویم»
به گزارش لنجانا،آب شهرکرد و اصفهان به انگل آلوده شده،آب را حتما باید جوشاند و بعد خورد، در روزهای اخیر جلسه ای پیرامون همین موضوع برگزار گردید و اعلام شد آب آلوده به انگل آمیب،عامل اسهال خونی شدیداست.
این پیام ها و شایعات مردم را نگران کرد تا جایی که حتی برخی از افراد علت این بیماری را تروریستی اعلام کردند.
اما واقعیت چیست…؟
بیماری شیگلوز یک بیماری واگیر و یک نوع اسهال خونی است که معمولاً از طریق مصرف مواد غذایی آلوده بروز میکند و منجر به طغیان این بیماری در یک محدوده جغرافیایی می شود.
بیماری شیگلوز در صورتی که به موقع تشخیص و درمان شود، معمولاً بعد از ۲ یا ۳ روز درمان میشود اما اگر دیر تشخیص داده شود به خصوص برای کودکان و سالمندان خطرناک میشود.
منابع آبیاری سبزی با فاضلاب در مناطقی بوده که موارد بیماری شناسایی شده است، این منابع آلودگی اکنون کنترل شدهاند و موارد بیماری که از این به بعد دیده میشود موارد انتقال از انسان به انسان و به علت رعایت نکردن بهداشت فردی و از طریق دست آلوده و مدفوع است.
توصیه اکید وزارت بهداشت به مردم این است که نه تنها در شهرهایی که موارد بیماری دیده شده بلکه در تمام شهرها هنگام مصرف سبزی مراحل ۵ گانه پاکسازی، شست و شو و ضد عفونی کردن را انجام دهند و حتماً بهداشت فردی به خصوص شستن دستها با آب و صابون را رعایت کنند.
انتهای پیام/