به گزارش خبرگزاری دانشجو و به نقل از لنجان نا، علی اکبر صالحی طی گفتگویی با بیان اینکه با این کار نگرانی آنان نیز برطرف خواهد شد افزود: این موضوع جزو یکی از مسائل چالش برانگیز مذاکراتی بود که به لطف الهی منطق جمهوری اسلامی در این زمینه با موافقت طرف مقابل مواجه شد.
آمادگی ایران برای رفع نگرانی ها
وی گفت: ما اعلام کرده ایم آماده ایم نگرانیهای آنان را در چارچوب منطقیِ فنی و نیز در چارچوب مقررات و معاهدات بین المللی از نظر بازرسیها و پادمانی رفع کنیم و تاکنون نتایج بسیار خوبی داشته ایم.
نمی توانم وارد جزئیات شوم
صالحی در پاسخ به این پرسش که مهمترین موانع رسیدن به توافق هسته ای چیست؟ اظهار داشت: ما نمی توانیم وارد جزییات شویم؛ اکنون درباره موضوع تحقیق و توسعه مذاکره می کنیم که هنوز به نتیجه کاملی نرسیده ایم همچنین درباره فردو صحبت می کنیم که هنوز مذاکرات ادامه دارد در این دو مورد هم پیشنهادهای ما بسیار معقول و منطقی است.
رئیس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: اصلی که ما از آن پیروی می کنیم حفظ هویت صنعتی، حفظ نشاط فنآوری هسته ای و حرکت مستمر و رو به جلوی ماست. بر این اساس ما به هیچ عنوان ایستایی در این صنعت را قبول نداریم و با این اصول در حال پیشرفت هستیم.
وی گفت: این مذاکرات چالشی است که ما باید هم پایبند به اصول خودمان باشیم و هم با منطق فنی و علمی طرف مقابل را مجاب کنیم که نگرانی اش برطرف شود لطف الهی تاکنون به مدد ما آمده و منطق ما مقبول بوده است و قدمهای خوبی در دو جلسه اخیر برداشته ایم.
دوره اعتماد سازی فعلا مشخص نیست
صالحی ابراز امیدواری کرد در جلسه بعدی مذاکرات نیز بتوان باقی مسائل را نیز به نتیجه رساند.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به پرسش دیگری درباره خواست اباما برای تعلیق ده ساله فعالیتهای هسته ای کشورمان گفت: این دوره اعتمادسازی را فعلاً ایکس گفته ایم ، یعنی گفته ایم زمانش فعلاً مشخص نیست و بعداً باید مشخص شود.
وی افزود: انواع پیشنهادها در این باره مطرح شده است، کمتر از ده سال ، ده سال و بالاتر از آن اما هنوز درباره زمان اعتمادسازی تصمیم واحدی که مقبول دو طرف باشد گرفته نشده است.
حفظ دستاوردهای هسته ای بر اساس نظر رهبری
صالحی در پاسخ به پرسش دیگری درباره زمان استفاده از سانتریفیوژهای نسل نو گفت: قطعاً یکی از دستاوردهای بزرگ فرزندان این ملت غیور در سازمان انرژی اتمی دستیابی به همین سانتریفیوژهای نسل جدید است و حفظ آن یکی از مسئولیتهایی است که ما در این خصوص قطعاً مشکلی نخواهیم داشت.
وی افزود: مذاکرات نیز در خصوص برخی امور مربوط به زمان تولید و مانند آن است و در حال ادامه مذاکرات هستیم اما اصل حفظ این دستاورد و بکارگیری صنعتی آن پس از دوره اعتمادسازی به هر میزان که باشد به قوت خود باقی است زیرا مقام معظم رهبری فرموده اند که باید بتوانیم ۱۹۰ هزار سو ظرفیت جداسازی برای غنی سازی داشته باشیم تا تأمین کننده نیاز سالانه نیروگاه بوشهر باشد.
صالحی تأکید کرد: این هدف ماست و ما با این سانتریفیوژهای نسل جدید قدمهای بلندی در این چارچوب برخواهیم داشت. استفاده از این سانتریفیوژها به جای خود محفوظ است و ما با قوت و قدرت موضوع تحقیق و توسعه را ادامه می دهیم.
وی گفت: آنان در این زمینه برخی خواسته ها دارند و ما نیز برخی منافع داریم که برای حمایت از دستاوردها بعنوان مسئولیتمان تلاش می کنیم میان این دو توازن برقرار کنیم خوشبختانه در برنامه اقدام مشترک ، موضوع تحقیق و توسعه بسیار روشن است و اتفاقاً بخش روشن و غیرقابل تفسیر این برنامه تحقیق و توسعه است.
صالحی افزود: البته آنان تلاش می کنند با تفسیرهای گوناگون از یک بیان روشن، این موضوع را تا حدی مخدوش کنند که ما با آنان کلنجار می رویم و از آنان می پرسیم چگونه موضوعاتی را که بیان و جملاتش اینقدر روشن است خدشه دار می کنید؟
در دور بعدی مذاکرات هسته ای نیز حضور دارم
وی گفت: البته ما باید با صبر و حوصله که از ویژگیهای ملت ایران است جلو برویم و برآشفته و عصبانی نمی شویم و مقاوم ، هوشیار و با تدبیر جلو می رویم؛ تیم مذاکره کننده با پشتوانه حمایت ملت ایران توانسته است مقتدرانه در مذاکرات حضور یابد و از منافع و حاکمیت ملی دفاع کند و ما هم به سهم خود به مذاکره کنندگان کمک می کنیم که در چارچوب رویکرد برد ـ برد به نتیجه برسیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با بیان اینکه در دور بعدی مذاکرات هسته ای با ۱+۵ نیز حضور خواهد داشت گفت : تقاضا شده است که بنده در مرحله بعدی مذاکرات نیز حضور داشته باشم این هم از طرف خودمان خواسته شده است و هم طرف مقابل بسیار اصرار دارد که بنده نیز حضور داشته باشم.
به آینده خوشبینم
وی اضافه کرد: نخستین بار که می خواستم در مذاکرات هسته ای حضور یابم شرط گذاشتم و گفتم به شرطی حضور می یابم که همتای بنده نیز حضور داشته باشد که خوشبختانه با پافشاری بر آن در نهایت این موضوع محقق شد و عزت جمهوری اسلامی ایران در این خصوص محفوظ ماند.
معاون رئیس جمهور همچنین درباره دستور کار مرحله بعدی مذاکرات نیز اظهار داشت: موضوعات اصلی مذاکره عمدتاً درباره تحقیق و توسعه و فعالیتهای فردو خواهد بود و دو سه موضوع فرعی نیز خواهیم داشت.
صالحی افزود: من به آینده بسیار خوشبینم که این از توصیه های دین ماست و ما هر آنچه از تدبیر نیاز باشد به کار می گیریم اما تقدیر دست خداست و حسن ما این است که تسلیم تقدیر خدا هستیم.
انتهای خبر /