به گزارش لنجانا به نقل از ایمنا، این کارگردان دیروز در اولین نشست داستانی روایت خانه که به همت خانه نویسندگان انقلاب اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: همیشه فکر میکنم داستان به چه درد می خورد، چرا باید داستان بگوییم و چرا در کتابهای مقدس از جمله قرآن این همه داستان روایت شده است.
وی افزود: داستان در تربیت دینی زیاد استفاده میشود و عرفا هم که اهل تربیت دینی هستند، با داستان پیام خود را میرسانند. به نظر میرسد راهی بهتر از داستان گویی وجود ندارد و کسی که انسان را خلق کرده، تشخیص داده بهترین روش برای ارتباط با انسان داستان گویی است.
راعی بیان کرد: خداوند حتی ماجرای خلقت را هم با داستان خلود و هبوط برای انسان روایت می کند. باید توجه کرد که فلاسفه یک مفهوم عقلی را بیان می کنند، ولی اگر بدیهیات فلسفه را ندانیم، متوجه حرف آن ها نمیشویم و در واقع برای فهم حرف آن ها به پیشینه نیاز داریم.
وی ادامه داد: فلسفه یک فعالیت عقلی بسیار جدی است، اما برای ارتباط برقرار کردن با آدمها کافی نیست. به همین دلیل اگر داستان های قرآن را برداریم، کتاب خشک و سنگینی میشود، در حالی که داستانهای آن راه را برای ارتباط برقرار کردن آدمها باز میکند.
این فیلمساز اضافه کرد: کسی که این کتاب را فرستاده، شیوه درک مخلوق های خود را می دانسته و به همین دلیل در آن بر داستان تاکید کرده است. خدا در قرآن تجربیات افراد دیگر را در اختیار ما قرار می دهد تا چیزهای جدیدی کسب کنیم.
وی گفت: کسانی که کتاب میخوانند، آدمهای پختهتری هستند و گویی عمر بیشتری کرده اند، چون در داستان با تجربیات افراد مختلف آشنا می شوند. در واقع ما با داستان خواندن خودمان را شکل می دهیم. رمان های بزرگ حتما جزئی از شخصیت ما میشوند، چرا که انسان حاصل اعمال فیزیکی و روحی اش است و خواندن آثار خوب به عنوان یک تجربه روحی بزرگ بخشی از شخصیت ما را میسازد.
راعی افزود: این نشان میدهد با داستان میتوان دیگران را ساخت و در ساختن آن ها مشارکت کرد. در واقع وقتی کسی از قسمتهای مشترک ما بگوید، به دلیل این که تجربه هایی را که مطرح می کند، برایمان رخ داده، با آن ارتباط برقرار می کنیم.
وی ادامه داد: در داستان شخصیتها به دلیل تجربههای روحی تغییر میکنند و ساخته میشوند. اگر داستانی بنویسیم که تجربه روحی و روانی برای مخاطب ایجاد کند، همان تجربه روحی را که شخصیت داستان گذرانده، برای او فراهم می کنیم.
این فیلمساز اضافه کرد: اگر در داستانی تجربه ای مطرح نشود که ما قبلا داشته ایم، ارزش توجه ندارد. به همین دلیل بیان چیزهای کلیشه ای و تکراری ارزشمند نیست و یکی از مشکلات فیلم های جنگی این است که در آنها رزمنده به شکل کلیشه ای ارائه میشود.
او بیان کرد: پیام داستان با واکنش عاطفی ثبت میشود، نه منطق و موعظه. داستانی که واکنش عاطفی ایجاد نکند، شکست خورده است و به همین دلیل مخاطب آن را فراموش می کند. باید بدانیم چه واکنش عاطفی قرار است با اثرمان در مخاطب ایجاد کنیم و آن واکنش چه ویژگی هایی دارد.
راعی ادامه داد: اگر درباره شهید خرازی یک طرفه بنویسیم و طرف های مقابل او را در داستان حذف کنیم، واکنش عاطفی شکل نمی گیرد. در واقع نویسنده نباید یک شخصیت را بیش از حد بالا ببرد، جزئیات شخصیتی او را نسازد و شخصیت های مقابل او را درست ترسیم نکند.
وی افزود: ممکن است درباره یک شخصیت تحقیق زیادی بکنیم، ولی نتوانیم واکنش عاطفی ایجاد کنیم و بر مخاطب تاثیر بگذاریم. در این موارد هنر اتفاق نیفتاده و داستان نوشته نشده، چون هنر با واکنش عاطفی همراه است.
شایان ذکر است؛ اولین نشست داستانی روایتخانه با حضور مجتبی راعی توسط خانه نویسندگان انقلاب اسلامی برگزار شد.
17:51 - یکشنبه 11 ژانویه 2015
مجتبی راعی در اولین نشست داستانی روایتخانه در اصفهان:
مشکل فیلم های جنگی، نگاه کلیشه ای است
یک فیلمساز سینمای جنگ یکی از مشکلات اصلی سینمای جنگ را بیان کلیشهای مشکلات دانست و افزود: اگر در داستانی تجربه ای مطرح نشود که ما قبلا داشته ایم، ارزش توجه ندارد. به همین دلیل بیان چیزهای کلیشه ای و تکراری ارزشمند نیست و یکی از مشکلات فیلم های جنگی این است که در آنها شخصیت رزمنده به شکل کلیشه ای ارائه میشود.
دیدگاهتان را بنویسید
اخبار شهرستان
- ضرورت پیش ثبت نام متقاضیان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی/پنجره پیشثبتنام از ۱۶ مرداد گشوده میشود
- زمین جایگزین برای احداث بزرگترین بیمارستان جنوب غرب استان اصفهان در لنجان انتخاب شد
- آیین گلریزان آزادی زندانیان جرائم غیر عمد در شهرستان لنجان برگزار شد
- ترویج محافل قرآنی باعث اعتلاء و رشد روح انسان می شود
- برگزاری روز قدس یک هفته زودتر
- از اشتغال و توانمندسازی مددجویان تا ساخت مسکن برای نیازمندان
- سهم هر دستگاه در تحقق شعار و فرمان مقام معظم رهبری باید مشخص گردد
- اولین جلسه شورای اداری شهرستان لنجان در سال ۱۴۰۲+ تصاویر
- نظارت میدانی بر بازارهای لنجان+ تصاویر
- بازار ، میدان جدید جنگ ترکیبی دشمن
- عزم ذوبآهن اصفهان برای اجرای فرمان مقام معظم رهبری در تحقق شعار سال
- حمایت دادگستری اصفهان از ذوب آهن در راستای حذف موانع تولید
- همیاری در آزادسازی زندانیان جرائم غیر عمد اصفهان
- برگزاری مراسم تکریم ومعارفه مدیرعامل ذوب آهن اصفهان
- تقدیر رئیس قوه قضاییه از ذوب آهن اصفهان
- اهدای بسته های معیشتی با پشتیبانی کارکنان ذوب آهن اصفهان
- آغاز اولین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در ذوب آهن اصفهان
- فینال مسابقات والیبال داخلی ذوب آهن با حضور مدیرعامل
- در ساخت قطعات و تجهیزات صنعت فولاد سرآمدیم
- نیروی انسانی متخصص و متعهد؛ نقطه قوت اصلی ذوب آهن اصفهان
- افتتاح و کلنگزنی ۶۶ پروژه همزمان با ایامالله دهه فجر در لنجان
- حمایت از هنرمندان بومی لنجان
- دهه فجر بهترین فرصت برای تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی است
- صعود گاندوها با انتقام سخت از بیروت
- قهرمانی بانوان ذوب آهن اصفهان در مسابقات آمادگی جسمانی
- برگزاری همایش جهادگران فاطمی و حیدریون تولید
- تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام در ذوب آهن اصفهان
- پروژه تصفیه خانه پساب ذوب آهن اصفهان تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد
- ایجاد شبهه، یکی از اهداف دشمن در جنگ ادراکی است
- طبیعت زیبای پاییزی لنجان از قاب دوربین/تصاویر
نظرسنجی
در حال حاضر نظرسنجی نداریم.