به گزارش لنجانا حجتلاسلام محمد قطبی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به گروههای شاخص تعزیهخوانی در اصفهان اظهار کرد: در خوانسار، برخوار، مبارکه و لنجان گروههای نمایشی قوی فعالیت دارند و در گروه تعزیهخوانی خوانسار به علت استفاده از چهرههای کشوری و تعزیهخوانان مطرح و اجرای آن در زمان دهه آخر ماه صفر از شهرت و استقبال خوبی برخوردار است.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 900 گروه نمایشی در استان ثبت و فعال هستند که اوج کار آنها در 12 روز ابتدایی مام محرم و هر روز به طور میانگین 2 گروه به اجرای این نمایش آئینی میپردازند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان بیان کرد: به طور متوسط در کل استان بیش از 20 هزار تعزیه به مناسبت ایام محرم در دهه اول برگزار میشود و هر نمایش 300 مخاطب و به طور میانگین در کل استان در حدود 6 میلیون نفر گروه هدف و مخاطب مراسم تعزیهخوانی هستند.
وی خاطرنشان کرد: این گروههای نمایشی در نیمی از شهرستانهای استان از جمله اصفهان، خوانسار، برخوار، مبارکه، لنجان، خمینیشهر، فلاورجان و آران و بیدگل به اجرای این مراسم آئینی سنتی میپردازند و شهرستانهایی که فاقد گروههای تعزیه هستند، از گروههای دیگر دعوت میکنند که در این ایام به شهرشان سفر کنند.
حجتالاسلام قطبی تقویت و توسعه فرهنگ عزاداری در ابعاد مختلف آن و صیانت از آئینهای عزاداری را از وظایف اصلی متولیان حوزه فرهنگ دانست و تصریح کرد: در عصری که نسل جوان با انواع پیامهای رسانهای از کانالهای مرتبط مجازی، صوتی و تصویری مواجه است، حفظ ارزشهای اصیل و اشاعه آن در میان نسل جدید ضروری است.
وی با بیان اینکه تعزیه به عنوان شاهکار شفاهی ایران ثبت جهانی شده و به دلیل آئینی و هنری بودن آن به اداره ارشاد واگذار شده، خاطرنشان کرد: اداره ارشاد اصفهان بیشترین فعالیت خود را بر روی اجرای تعزیه در سطح استان تمرکز داده و البته در بحث فرهنگسازی ایثار و شهادت و توجه به آئینها جز ماموریت شورای فرهنگ عمومی بوده که در سطح استان به آن توجه شده، اما کلیات مراسمهای عزاداری و ویژه ایام محرم با سازمان تبلیغات اسلامی است که با این سازمان تعامل و همکاری لازم را داریم.