به گزارش لنجانا رحیم علی محمدی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به ساخت تونل گلاب به طول 25 کیلومتر، اظهار کرد: تونل گلاب مانند تونلهای اول، دوم و سوم کوهرنگ و تونل بهشت آباد برای انتقال آب نیست، بلکه به منظور انحراف مسیر رودخانه زاینده رود از حد فاصل تنظیمی سد زاینده رود از حجت آباد تا باغ بهادران است.
وی خاطرنشان کرد: این تونل از سال 1384 برای تامین آب مردم کاشان پیشبینی شده است اما کاشان از سالهای قبل نیز از آب زاینده رود استفاده میکرد به طوری که آب آن از طریق سیستم پمپاژ تیران و کران به تصفیه خانه کاشان منتقل میشد.
علی محمدی با بیان اینکه بیش از 10 کیلومتر این تونل ساخته شده است، خاطرنشان کرد: این تونل 1.7مترمکعب بر ثانیه آب را از استان به کاشان منتقل میکند.
وی به ویژگیهای رودخانه زاینده رود اشاره کرد و گفت: زاینده بودن این رودخانه مشروط به بالا بودن سطح منابع زیرزمینی و تغذیه آن با آبهای زیرزمینی است. همچنین تغییر پذیری رودخانه از ویژگیهای طبیعی آن است.
علی محمدی، طرحهای انتقال آب بین حوضهای و وابستگی روز افزون استانهای دیگر را مهم ترین تهدید برای زاینده رود دانست و خاطرنشان کرد: نحوه مدیریت بهره برداری از سد زاینده رود، اصلاح نشدن الگوی مصرف و همچنین توسعه نامتوازن در اصفهان تهدیدی برای حیات زاینده رود است.
وی با اشاره به کارشناسی نبودن محل ساخت صنایع مادر در استان اصفهان، افزود: متاسفانه وجود و احداث صنایعی مانند فولاد در اصفهان که نیاز به مصرف بالای آب دارند یکی از اشتباهات است؛ چراکه باید این نوع کارخانهها در مناطقی احداث شوند که آب بیشتری در دسترس دارند، همچنین وجود این صنایع در نزدیکی رودخانه زاینده رود از لحاظ زیست محیطی نیز درست نیست.