به گزارش لنجانا به نقل از ایمنا، سردار اسماعیل احمدی مقدم در همایش تخصصی روسای پلیس آگاهی با اشاره به اینکه شاید سرقت ها، کم اهمیت تر از جرایمی چون قتل و … باشند، گفت: اما این جرم روح و روان مردم را به هم می ریزد چون مقدار آن زیاد است؛ ممکن است در سال، تنها ۲ هزار فقره قتل صورت بگیرد در حالیکه عدد سرقت در یک روز ممکن است حتی به ۵ هزار هم برسد.
وی ادامه داد: آمار قتل به صورت ۱۰۰ درصدی ثبت می شود در حالیکه آمار سرقت ممکن است، ثبت نشود و مردم کمتر برای شکایت از اموال خود که به نظرشان ارزشی ندارد به پلیس مراجعه کنند.
به گفته احمدی مقدم، انتظار مردم از ناجا زیاد است و معتقدند که این نیرو، هر کاری که بخواهد میتواند انجام دهد و اگر کاری انجام نشده نمیخواهد؛ این که انتظار مردم از پلیس زیاد است از یک سو نامطلوب است چراکه ما نمی توانیم به همه انتظار آنها پاسخ دهیم و از سویی این انتظار نشان می دهد که مردم توانمندی و کارایی پلیس را باور دارند.
این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: مردم توقع دارند پلیس ۱۰۰ درصد جرایم را کشف کند در حالیکه این مهم حتی در کشورهای توسعه یافته نیز امکان ندارد؛ افزایش انتظار مردم از پلیس، نشان از کارآمدی ناجا در نظر آنها است و ما هم برقراری امنیت مردم را بر خود فرض می دانیم.
این مقام ارشد انتظامی، سرقت را جرم ساده ای دانست و گفت: البته این بزه به دلیل ریشه های آن پیچیده است و در مقابل نسبت به دیگر جرایم برای مجرمان کم هزینهتر است چرا که دستگیری یک سارق بازدارنده نیست و نمی توان به دستگاه قضا نیز ایراد وارد کرد چون قاضی بر اساس جرم مجازات اعمال می کند و زندان هم نه تنها بازدارنده نیست بلکه برای بزهکاران مانند یک آسایشگاه است.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر احکام اسلامی مانند قطع ید با توجه به فضاسازی های موجود زمینه های اجرایش وجود ندارد و حتی غربی ها اعدام قاچاقچیان مواد مخدر را که مواد افیونی را به اروپا منتقل می کنند اعتراض دارند و آن را منافی حقوق بشر می دانند! ۹۹ درصد اعدام ها در ایران مربوط به موادمخدر و اندکی هم مربوط به قصاص است. حکومت به نمایندگی از خانواده جان باخته، مجرم را به سزای اعمال خود می رساند.
احمدی مقدم تاکید کرد: برخی افراد غافلانه و نا آگاهانه تحت تاثیر این فضاسازی قرار گرفته و همساز با بیگانگان به احکام اسلامی حمله می کنند. مع الوصف مجازاتهای حداکثری منهای قطع ید برای سارقان بازدارندگی ایجاد نمی کند و آنان زندان را شیفت خود می دانند و حتی احساس ندامت هم نمی کنند.
وی اذعان داشت: یکی از ریشه های سرقت، ریشه اقتصادی است که شاهدیم وقتی ثبات اقتصادی به وجود می آید آرام آام رشد سرقت نیز کاهش می یابد و این امر را در شهریور ماه با یک درصد کاهش و در مهر ماه با سه درصد کاهش مشاهده کردیم و اگر با همین روند به پایان سال برسیم شاهد کاهش قابل توجهی در وقوع سرقت هستیم.
وی، اعتیاد را ریشه ای ترین موضوع در آسیب های اجتماعی و جرایمی چون سرقت دانست و گفت: متاسفانه دستگیری یک معتاد بازدارندگی لازم را ندارد و در واقع به عنوان یک جایزه برای معتاد محسوب می شود و فرد دستگیر شده به جای اینکه کارتن خواب باشد، زندان را به عنوان آسایشگاهی برای خود تلقی می کند؛ در حال حاضر ۸۸ تا ۹۰ درصد زندانیان مربوط به مواد مخدر و سرقت است.
احمدی مقدم تصریح کرد: البته در بروز سرقت، مردم و موسسات نیز سهل انگاری کرده و امور خود را به پلیس واگذار می کنند و گویا خود هیچ وظیفه ای ندارند.
فرمانده ناجا، نوآوری و ابتکارات مجرمان را یکی دیگر از زمینه های سرقت دانست و گفت: ما به مردم روش های مختلف مقابله با سرقت را آموزش می دهیم اما مجرمان با استفاده از فناوری های جدید، اعمال بزهکارانه خود را انجام می دهند برای مثال گسترش فضای مجازی به کمک سارقان آمده و دزدان نامرئی به صورت فیزیکی دست در جیب ما نمی کنند اما به سرقت نیز می پردازند.
این مقام ارشد انتظامی افزود: تا پلیس، بدل تکنولوژی های را یاد بگیرد و به مردم توصیه بدهد، زمان می برد و همچنین در مقابل مردم نیز نگهداری اموال خود دست کم گرفته و اقلام قیمتی خود را در منازل نگهداری می کنند البته این عادت ایرانی ها است که طلا و دیگر اموال را نگهداری کرده تا در روز مبادا از آن استفاده کنند و سارقان نیز این موارد را می دانند؛ مردم و دستگاه ها در امر مبارزه با سرقت باید مسئول باشند.
به گفته احمدی مقدم، اقدامات پلیس در برابر این تعداد از جرایم کفایت نمی کند و روند توسعه پلیس نسبت به روند توسعه کشور مناسب نیست، با توجه به اینکه از رشد جمعیت نیز نباید غافل شد و در واقع سرعت افزایش نیازهای انتظامی بر سرعت رشد پلیس غلبه دارد.
این مقام ارشد انتظامی گفت: به دلیل مشکلات مالی در دو سال اخیر، افزایش نیروی انسانی در ناجا متوقف شده و پلیس، سیاست انقباظی دارد، با اصلاح درون سازمانی مانند ادغام،جمع، برون سپاری خدمات سعی کردیم از ۵ تا ۶ هزار نیرو صرفه جویی کنیم تا بار ناشی از توسعه را بهبود بخشیم.
وی گفت: ما مشکل آمایشی نیز داریم به طوریکه پلیس در شهرهای زیادی براساس جغرافیای جرم، رشد نیافته به طوریکه در برخی از شهرها یک پرونده نیز نداریم اما برخی از شهرها پر از پرونده هایی است که باید به آنها رسیدگی شود؛ همچنین ما نمی توانیم به اماکن انتظامی در شهرها دست زده و آنها را جابه جا کنیم .
احمدی مقدم با اشاره به مطالبات زیاد مردم از ناجا و اینکه می خواهند در هر چهارراه، بیمارستان، بانک و هر منطقه جدیدی که به وجود می آید، پلیس حضور داشته باشد و یا وقتی که در نقطه مرزی، کوچکترین حادثه ای رخ می دهد، گفت: ناجا نسبت به افزایش بار انتظامی عقب ماندگی دارد.
وی گفت: در یک دهه گذشته، همواره قدرت کشف افزایش داشته و ضریب امنیتی کشور با وجود افزایش تهدیدات، رشد نشان می دهد، این در حالی است که در هر صورت سرریز ناامنی ها در پیرامون ما در کشور اثر می گذارد.
فرمانده ناجا ادامه داد: وجود مواد مخدر در کنار مرزهای ما و اینکه بیشتر کشورهای شرقی و غربی پیرامون ایران نمی توانند مرزهای خود را امن کنند و از مرزبانی ایران می خواهند که دو سویه فعالیت کرده و امنیت را برقرار نمایند همه این موارد نشان دهنده افزایش ناامنی ها در اطراف کشور و در مقابل افزایش ضریب امنیتی است.
احمدی مقدم، فیلم ها و شبکه های خارجی را نیز ترویج دهنده آرزوهای بلند برای جوانان دانست و گفت: جوانان می خواهند به سرعت به آرزوهای خود برسند و مسیر کوتاه آن سرقت است که اتفاقاً کم ریسک نیز هست.
وی ادامه داد: هیچ دزدی نیست که ضرر کند چراکه هیچ سارقی تمام اموال به دست آمده از سرقت را به طور کامل بر نمی گرداند و بخشی از اموال، دست وی باقی می ماند پس ضرری متوجه سارقان نیست.
فرمانده ناجا، سرقت را جرم پیچیده و شایعی دانست و گفت: انتظار مردم برای مقابله با سرقت به حق است و اینکه ناجا قرارگاهی برای سرقت طرح ریزی می کند به این معناست که می خواهد بر این مهم تمرکز یافته و ضربتی تر و با اولویت بیشتر به آن بپردازد.
فرمانده ناجا ادامه داد: ایجاد قرارگاه مبارزه با سرقت به دلیل این بود که این جرم، دو سال متولی رشد یافته بود و ما این اقدام ضربتی را به منظور کاهش این جرم انجام دادیم و خوشبختانه بسترهای این مهم توسط دولت نیز فراهم شده و آرامش اقتصادی در جامعه موجب شد تا روند صعودی سرقت کنترل شود؛ هدف گذاری ما این است که تا پایان سال ۱۰ درصد کاهش سرقت داشته باشیم و این قرارگاه تا آخرین روز سال با جدیت وظایف خود را دنبال می کند.
احمدی مقدم گفت: طرح مبارزه با سرقت که در آن برای بانک ها، خودروسازان، مراکز تجاری و … تکالیفی مشخص شده به شورای امنیت کشور ارائه شده است و در حال حاضر کلیات این طرح به تصویب رسیده و پس از اصلاحات ابلاغ می شود؛ این طرح گامی بلند در پیشگیری از سرقت است و همچنین ناجا تنها نیست.
وی افزود: گزارشات خوبی در خصوص مراکز نگهداری معتادان در استان ها به ما داده شده و امیدواریم به جایی برسیم که معتاد ولگرد نداشته باشیم چراکه ناجا در بحث جمع آوری معتادان ، مشکلی ندارد و فقط بحث نگهداری آنها که خوشبختانه دولت اهتمام خوبی در این زمینه دارد و اعتبارات خوبی در این خصوص اختصاص داده است.
احمدی مقدم گفت: باید آموزش به مردم را تقویت کنیم و فضای مجازی بستر خوبی برای این موضوع است، امروز هیچ خبری در احتکار نمی ماند و به دست مردم می رسد؛ استفاده از ظرفیت صداو سیما، موبایل کلیپ ها و … می تواند موثر باشد، چون مردم با این مسائل درگیر هستند و صفحه حوادث روزنامه ها پر خواننده ترین صفحات است.
فرمانده ناجا، اقدامات عملیاتی را گام بعدی پلیس آگاهی دانست و گفت: پلیس آگاهی باید مجهز به ابزار، تجهیزات و نیروی انسانی باشد و همچنین باید بین پایگاه های این پلیس و کلانتری های تقسیم کار درستی صورت بگیرد چون بخش اعظم کشفیات در کلانتری ها انجام می شود؛ علاوه بر افزایش گشت های پلیس از ظرفیت پلیس افتخاری نیز باید بهره برد.
به گفته این مقام ارشد انتظامی، این تصور که دزدها، شب دست به کار می شوند، رنگ باخته و اتفاقاً شیفت کاری آنها بین ۸ تا ۱۲ صبح است، باید براساس زمان و مکان وقوع جرم امکانات خود را سازماندهی کنیم تا از این طریق کمبودها را از بین ببریم.
وی، کنترل مالخران را بسیار مهم دانست و گفت: به هر حال اگر خریدار اموال سرقتی وجود نداشته باشد این بزه نیز کمتر صورت می گیرد به خصوص اینکه مدتی است سرقت محموله کامیون به وجود آمده به طوریکه وقتی کامیون حامل بار از بندر حرکت می کند، سارقان آن را دزدیده و تخلیه می نمایند در این راستا باید آموزش هایی به کامیون دارها داده شود و همچنین تجهیزاتی مانند سیستم هشدار مورد استفاده قرار گیرد تا پلیس زودتر به محل برسد.
احمدی مقدم به بازگرداندن اموال نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دو سوم پرونده کشف و یک سوم اموال به مردم بازگردانده می شود، بیمه ها باید بحث حقوقی و قانونی خود را انجام دهند و روند آن به صورتی باشد که اموال سرقتی را به بیمه تحویل دهند و مردم خسارت خود را از این مراکز دریافت کنند؛ برای مثال درصد کشف ما در موتورسیکلت بالاست اما نمی توانیم تشخیص دهیم که این موتورها متعلق به کیست.
فرمانده ناجا گفت: اگر ناجا بتواند در مبارزه با مواد مخدر و سرقت خوب عمل کند ۹۹ درصد مردم از ما راضی می شوند.
12:19 - پنجشنبه 20 نوامبر 2014
فرمانده نيروي انتظامي:
تصویب کلیات طرح مبارزه با سرقت در شورای امنیت کشور
فرمانده نیروی انتظامی از تصویب کلیات طرح مبارزه با سرقت در شورای امنیت کشور خبرداد.
دیدگاهتان را بنویسید
اخبار شهرستان
- ضرورت پیش ثبت نام متقاضیان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی/پنجره پیشثبتنام از ۱۶ مرداد گشوده میشود
- زمین جایگزین برای احداث بزرگترین بیمارستان جنوب غرب استان اصفهان در لنجان انتخاب شد
- آیین گلریزان آزادی زندانیان جرائم غیر عمد در شهرستان لنجان برگزار شد
- ترویج محافل قرآنی باعث اعتلاء و رشد روح انسان می شود
- برگزاری روز قدس یک هفته زودتر
- از اشتغال و توانمندسازی مددجویان تا ساخت مسکن برای نیازمندان
- سهم هر دستگاه در تحقق شعار و فرمان مقام معظم رهبری باید مشخص گردد
- اولین جلسه شورای اداری شهرستان لنجان در سال ۱۴۰۲+ تصاویر
- نظارت میدانی بر بازارهای لنجان+ تصاویر
- بازار ، میدان جدید جنگ ترکیبی دشمن
- عزم ذوبآهن اصفهان برای اجرای فرمان مقام معظم رهبری در تحقق شعار سال
- حمایت دادگستری اصفهان از ذوب آهن در راستای حذف موانع تولید
- همیاری در آزادسازی زندانیان جرائم غیر عمد اصفهان
- برگزاری مراسم تکریم ومعارفه مدیرعامل ذوب آهن اصفهان
- تقدیر رئیس قوه قضاییه از ذوب آهن اصفهان
- اهدای بسته های معیشتی با پشتیبانی کارکنان ذوب آهن اصفهان
- آغاز اولین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در ذوب آهن اصفهان
- فینال مسابقات والیبال داخلی ذوب آهن با حضور مدیرعامل
- در ساخت قطعات و تجهیزات صنعت فولاد سرآمدیم
- نیروی انسانی متخصص و متعهد؛ نقطه قوت اصلی ذوب آهن اصفهان
- افتتاح و کلنگزنی ۶۶ پروژه همزمان با ایامالله دهه فجر در لنجان
- حمایت از هنرمندان بومی لنجان
- دهه فجر بهترین فرصت برای تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی است
- صعود گاندوها با انتقام سخت از بیروت
- قهرمانی بانوان ذوب آهن اصفهان در مسابقات آمادگی جسمانی
- برگزاری همایش جهادگران فاطمی و حیدریون تولید
- تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام در ذوب آهن اصفهان
- پروژه تصفیه خانه پساب ذوب آهن اصفهان تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد
- ایجاد شبهه، یکی از اهداف دشمن در جنگ ادراکی است
- طبیعت زیبای پاییزی لنجان از قاب دوربین/تصاویر
نظرسنجی
در حال حاضر نظرسنجی نداریم.