به گزارش لنجانا به نقل از ایمنا زهرا موسوی روانشناس در گفتگو با ایمنا با اشاره به اینکه ترس، واکنشی غریزی و هیجانی است و زمانی ایجاد میشود که فرد احساس ناامنی کند، خاطرنشان کرد: این واکنش کاملا طبیعی است و از ابتدای تولد در کودک مشاهده میشود.
وی با اشاره به مشکل بسیاری از والدین در چگونگی برخورد با کودکان هنگام ترس، گفت: در برخورد با چنین ترسهایی والدین در اولین گام باید دلایل آنرا مشخص کنند.
برخی از ترسها در کودکان طبیعی است
موسوی ادامه داد: برخی از این ترسها طبیعی بوده و لازم نیست والدین حساسیت زیادی در مورد آنها نشان دهند و برخی بنا به دلایلی رخ میدهند که لازم است برای رفع این ترسها اقداماتی صورت داد.
ترس شما الگویی برای کودکان میشود
وی به ارائه راهکارهایی برای برخورد مناسب با ترس پرداخت و گفت: برای فرزند خود الگوی مناسبی باشید چرا که کودکان آنچه را که میبینند و میشنوند در ذهن و حافظه خود ضبط و ثبت میکنند و در موقعیت مشابه به عنوان الگو از آن استفاده میکنند.
وی با تاکید بر اینکه اگر خودتان از چیزی ترسیدید، سعی کنید خود را کنترل کنید،خاطرنشان کرد: توجه داشته باشید که او از رفتار شما الگوبرداری میکند.
اجازه دهید کودک درباره ترسهایش با شما صحبت کند
این روانشناس صحبت درباره ترس کودک را موثر دانست و گفت: اجازه دهید کودک درباره ترسهایش با شما صحبت کند برای مثال اگر کودک شما از موجودات خیالی می ترسد از او بخواهید علت ترس خود را توضیح دهد.
وی با بیان اینکه به او اطمینان دهید چیزی برای ترسیدن وجود ندارد، تاکید کرد: هرگز کودک را به خاطر ترسش مسخره نکنید.
هیچگاه کودک را به یکباره با چیزی که از آن میترسد رو به رو نکنید
وی بیان داشت: کودک را گام به گام با ترس رو به رو کنید و هیچ گاه کودک را به یکباره با چیزی که از آن میترسد رو به رو نکنید، مثلا اگر کودک از تاریکی میترسد او را در اتاق تاریک قرار ندهید زیرا این کار باعث تشدید ترس وی میشود.
فیلم و یا کتابهای ترسناک را در دسترس فرزندان قرار ندهید
این روانشناس ادامه داد: فیلم و یا کتابهای ترسناک را در دسترس فرزندان قرار ندهید، چرا که دیدن فیلم و یا کارتونهای ترسناک موجب افزایش ترس و نگرانی فرزندان میشود.
زمانی که کودکتان بر ترس غلبه کرد از او تعریف کنید
وی با بیان اینکه هر زمان فرزندتان رفتاری شجاعانه، ولو کوچک، انجام داد او را تشویق کنید، گفت: زمانی که کودکتان بر ترس غلبه کرد از او تعریف و تمجید کنید و به او بگوید که به او افتخار می کنید و برای تشویق به او جایزه دهید.