به گزارش لنجانا به نقل از ایرنا، دکتر علی اکبر سیاری در بیست و ششمین همایش بین المللی بیماری های کودکان با اعلام این خبر افزود: قرار است با هدف پیشگیری از کمبود این ویتامین در کودکان ایرانی زیر دو سال، دستورالعمل ‘یاری’ از سوی معاونت بهداشت وزارت بهداشت مورد بازنگری قرار گیرد.
وی اضافه کرد:با توجه به افزایش قابل توجه کمبود ویتامین D در کودکان کشور و نقش این ویتامین در سلامت کودکان و نتایج مطالعات اخیر که نقش کمبود ویتامین D را در افزایش خطر ابتلا به بیماری های غیر واگیر مانند سرطان، دیابت نوع یک،پوکی استخوان، اختلالات خود ایمنی و ام اس را در بزرگسالی نشان می دهد، مصرف قطره هایی که حاوی IU 400 ویتامین D باشد، ضروری است.
سیاری با اشاره به اینکه کمبود ویتامین D در کودکان 15 تا 23 ماهه در سال 1391 در مقایسه با سال 1380 افزایش شدید، معنادار و نگران کننده ای داشته است، یادآور شد: گزارش وضعیت کمبود ویتامین D در کودکان 6 ساله در سال 91 نیز نگران کننده است.
وی غنی سازی آرد با ویتامین D را از دیگر اقداماتی برشمرد که برای رساندن این ویتامین به اقشار جامعه باید مورد اجرا گذاشته شود.
سیاری گفت: غنی سازی شیر با ویتامین D نیز از دیگر راهکارهایی است که می تواند، بخشی از ویتامین مورد نیاز را در افرادی که به کمبود این ویتامین دچار هستند، جبران کند.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: هرچند روند وضعیت ریز مغذی ها طی 10 سال اخیر در کودکان نشان داد که کم خونی کودکان در گروه های سنی 15 تا 23 ماهه و 6 ساله به طور قابل توجهی کاهش یافته است، اما هنوز در مناطق جنوب و جنوب شرقی کشور شیوع کم خونی در کودکان بالاست.
وی با اشاره به اینکه سوءتغذیه یکی از مشکلات تغذیه ای شایع در کودکان زیر پنج سال است، یادآور شد: پیامدهای نامطلوب سوء تغذیه کودکان از جمله اختلال در رشد و تکامل مغزی، جسمی، افزایش هزینه های درمانی و مراقبت های پزشکی، افت تحصیلی و تحمیل هزینه های سنگین به آموزش و پرورش کشور و از دست دادن روزهای کاری توسط والدین است که بار سنگین مالی بر اقتصاد جامعه در بخش های دولتی و خصوصی و نیز هزینه های اجتماعی بالا بر خانواده ها وارد می سازد.
بیست و ششمین همایش بین المللی بیماری های کودکان و دوازدهمین همایش ملی پرستاری کودکان که از روز پنج شنبه24 مهر ماه در مرکز طبی کودکان آغاز به کار کرد تا روز دوشنبه 28 مهر ماه ادامه دارد.