به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری رسا، دبیرخانه هفدهمین جشنواره بینالمللی پژوهشی شیخ طوسی آمادگی خود را جهت دریافت مقالات علمی اساتید، پژوهشگران و صاحبنظران حوزوی و دانشگاهی و داخلی و خارجی در موضوع «جهان اسلام و پدیده تکفیر؛ زمینهها، پیامدها و برونرفتها» اعلام کرد.
این جشنواره که امسال هفدهمین دوره آن است، با هدف معرفی محققان برتر غیر ایرانی و آثار پژوهشی آنها هر سال از سوی معاونت پژوهشی جامعةالمصطفی (ص) العالمیه برگزار میشود.
جشنواره بینالمللی پژوهشی شیخ طوسی از دو بخش فراخون آثار و فراخوان مقالات تشکیل شده که بخش نخست شامل کتابهای تألیفی، ترجمه، تصحیح و تحقیق، دائرةالمعارف و کتب مرجع، کتب تقریر و شرح و توضیح و مقالات چاپ شده یا ارائه شده در همایشها و جشنوارهها است.
در بخش مقاله با توجه به ضرورتهای بینالمللی که بشریت به ویژه جهان اسلام مبتلابه آن است و ضرورت پژوهش در خصوص آن احساس میشود، موضوعات انتخابشده و به محققان معرفی میشوند.
عدم چاپ مقاله در هرگونه نشریات و عدم ارائه آن در همایشها و جشنوارهها دو شرط ارسالی آثار به دبیرخانه جشنواره بینالمللی پژوهشی شیخ طوسی اعلام شده است و با توجه به بحث تکفیر، موضوعی که کل جهان با آن درگیر است موضوع جشنواره به عنوان «جهان اسلام و پدیده تکفیر؛ زمینهها، پیامدها و برونرفتها» انتخاب شده است.
پیشینه تاریخی پدیده تکفیر، مبانی اعتقادی تکفیر و نقد آن، ریشههای سیاسی پدیده تکفیر، جریانشناسی فرقههای تکفیر، تحلیل جامعهشناختی پدیده تکفیر، تعصبات فرقهای و پدیده تکفیر، شخصیتشناسی رهبران تکفیر، ریشهیابی رشد جریان تکفیر در برخی مناطق و نقد و بررسی منابع و متون جریان تکفیر برخی از محورهای اعلام شده در بخش زمینههای این جشنواره است.
در بخش پیامدها نیز موضوعاتی همچون جریان تکفیر و ستیز با تمدن اسلامی، جریان تکفیر و همسویی با اسلامستیزی استکبار، تکفیر و تروریسم، تکفیر و تضعیف امت واحده اسلامی، جریان تکفیر و مقابله با نمادهای دینی، تکفیر و تضییع کرامت انسانی، تفکر تکفیری و حضور در فضای مجازی، گستره جریانهای تکفیری در جهان و پیامدهای حضور جریان تکفیری در کشورهای غیر اسلامی برای ارسال مقالات اعلام شده است.
بخش برونرفتهای این جشنواره نیز شامل موضوعاتی از قبیل مقابله فرهنگی با پدیده خشونت و تکفیر، رسالت عالمان دین و نخبگان در مقابل با پدیده تکفیر، ظرفیت دیپلماسی اسلامی در مقابل با پدیده تکفیر، اهل سنت و نقد جریان تکفیر، ضرورت تقویت جریان تقریب، پیروان مذاهب و جدال احسن و شیوههای همزیستی پیروان ادیان و مذاهب میشود که محققان میتوانند مقالات خود را در این عرصه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
با توجه به اینکه در بخش مقاله جشنواره هیچ محدودیتی به لحاظ شرکت افراد اعم از رده سنی و ایرانی و خارجی و طلبه و غیر طلبه و … لحاظ نشده و مهلت ارسال مقالات تا 30 آبان ماه سال جاری اعلام شده است، بنابراین علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه ارسال مقالات خود و شرایط نگارش آن میتوانند به سایت جشنواره به نشانی اینترنتی tousi.miu.ac.ir مراجعه و یا با شماره 32133382-025 تماس حاصل کنند.
جشنواره بینالمللی پژوهشی شیخ طوسی با موضوع جهان اسلام و پدیده تکفیر؛ زمینهها، پیامدها و برونرفتها اول اسفندماه در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) وابسته به جامعةالمصطفی در شهر مقدس قم برگزار میشود.