به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خلیج فارس، مهدی عسکریزاده با اشاره به هرم سنی و جمعیتی کشور اظهار کرد: با وجود اینکه هرمزگان استانی با هرم سنی جوان به شمار میرود، اما در این استان در حال حاضر 24 هزار و 531 خانوار تک فرزندی وجود دارد که این میزان معادل 6.22 درصد از کل خانوارهای ساکن در استان است.
مدیر کل ثبت احوال هرمزگان افزود: بیش از 65 هزار خانوار معادل 16.5 درصد و 90هزار و 700 خانوار معادل 23 درصد از کل خانوارهای استان، به ترتیب دو و سه فرزند دارند.
عسکری زاده با بیان اینکه نیروی انسانی پویا و با کیفیت از مولفههای پیشرفت هر جامعهای در آینده به شمار میرود، ادامه داد: در صورت تدوام روند کنونی و میل خانوارها به تک فرزندی، مطمئنا کشور در دهههای آینده با محدودیتهایی در بعد نیروی انسانی مواجه میشود که این امر با توجه به اینکه ایران کشوری مهاجرپذیر نیست میتواند مشکلاتی را رقم بزند.
این مسئول از جمعیت با عنوان یکی از مولفههای مهم در قدرت بیناللملی یاد کرد و افزود: متاسفانه سن ازدواج در بین جوانان بالا رفته است و در استانی همانند هرمزگان طی گزارشها و برآوردهای موجود سن ازدواج مردان و زنان به ترتیب به 26 و 21 سال افزایش یافته است.
به گفته عسکری زاده، نه تنها سن ازدواج بالا رفته و علاقه به زندگی مشترک در بین جوانان کم شده است بلکه زوجها علاقهای به فرزندآوری در سه و یا چهار سال اول زندگی ندارند که این نیز در نوع خود قابل تامل است.
مدیر کل ثبت احوال هرمزگان با بیان اینکه ابلاغ سیاستهای مقام معظم رهبری پیرامون جمعیت و کاهش سن ازدواج میتواند تاثیر بسزایی در بهبود فرزندآوری داشته باشد، اظهار کرد: نرخ باروری در استان هرمزگان طی سالجاری در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته 3.13 درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه به تعادلرسانی جمعیت از اولویتهای اساسی امروز کشور و در دستور کار دستگاههای مهم نظام است، اظهار کرد: اگر رویه کنونی به حال خود رها شود مطمئنا در یکی دو دهه آینده کشور با رشد معکوس جمعیت روبرو خواهیم شد که در آن نسبت جوانان که میتوانند که پویایی و سرزندگی را به کشور بیاورند بسیار کمتر از میزان مورد نیاز خواهد بود.
عسکریزاده به سیاستهای جامع دانش خانواده، اشاره و یادآور شد: در حال حاضر تمرکز دستگاههای مربوطه باید به روی آگاهی رسانی از تبعات تاخیر در فرزندآوری و سن ازدواج و آموزشهای بیش از ازدواج و حین ازدواج باشد تا بدین وسیله ایجاد یک خانواده پایدار و در عین حال زمینه اصلاح پدیده ” علاقه نداشتن به فرزندآوری و تک فرزندی” فراهم آید.
وی با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت در هرمزگان برابر با 1.9 درصد است بیان کرد: این به معنی است که سالانه بیش از 31 هزار نفر به جمعیت استان افزوده میَشود.