به گزارش لنجانا به نقل از ایرنا ، از گردنه گاوپیسه که وارد زرین شهر می شوی هوا گرفته است، انگار چند نقطه ای از شهر در حال سوختن است، جلوتر که می رسی دیگر خبری از هوای سالم نیست و هرچه هست بوی دود است و دود و دود.
این بوی دود به دلیل پوشال هایی است که برخی از کشاورزان و یا جوانان به خاطر سرگرمی پس از برداشت محصول برنج، می سوزانند وچون هنوز تر است به طور کامل نمی سوزد.
برخی این تصور را دارند که با سوزاندن پوشال ها کرم ساقه خوار که از آفت های شالیزار های برنج است از میان می رود.
مردم لنجان از دود ذوب آهن و صنایع اطراف رنج می برند ولی از اواخر شهریور تا اواخر مهر بوی پوشال سوخته نیز مشکلی است که به این مشکل افزوده می شود و آنها را آزار می دهد.
بنفشه الهیاری یکی از شهروندان لنجانی به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه هیچ ارگانی در شهر این مساله را جدی نمی گیرد و تنها در ماه شهریور به نصب چند بنر در نزدیک مزارع اکتفا می کنند.
این شهروند افزود: برخی اوقات بویژه در شب نفس کشیدن در شهر سخت می شود و وقتی هم که با آتش نشانی تماس می گیریم می گوید اگر در داخل شهر باشد ما مراجعه می کنیم.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنجان نیز عصر جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره مشکلات ناشی از این دود گفت: سوزاندن پوشال به علت دود حاصله همانند سایر آلاینده های هوا برای افراد دارای نقص سیستم ایمنی، کودکان ،مادران باردار و سالمندان مضر است و بیماری های تنفسی را تشدید می کند .
دکتر ˈعلیرضا انتظاریˈ رسیدگی به موضوع سوزاندن پوشال را از وظایف مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و اداره حفاظت محیط زیست دانست.
معاون فرماندار لنجان هم معتقد است حل این مساله نیازمند همکاری ارگان های مختلف است.
ˈموسی مباشریˈ افزود: پوشال ها برای خوراک دام ها استفاده می شود ولی آتش زدن آن ها لایه رویی زمین را از بین می برد و هیچ تاثیر مثبتی نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: برای این کار باید فرهنگ سازی شود، اگر این پوشال را کشاورز نیاز ندارد باید به کسی بدهد تا استفاده کند.
معاون فرماندار لنجان همچنین با موثر دانستن نقش شهرداری ها گفت: شهرداران منطقه هم باید آتش نشانی را حساس کنند تا در موارد ضروری اقدام کنند.
مسوول واحد زراعت اداره جهاد کشاورزی لنجان نیز گفت: ما در اطلاعیه ای که به کشاورزمی دهیم حتما سوزاندن پوشال را تذکر می دهیم .
به اعتقاد کرباسیان، مهمترین راهکار، جمع آوری پوشال برای تهیه کود اوره ، فسفات و کود کمپوست است.
وی گفت: برای جلوگیری از سوزاندن پوشال ها باید همه مسوولان ادارات و کشاورزان در این زمینه حساس شوند .
امسال نیز گذشت اما مسوولان باید به خاطر مردم بویژه کودکان و سالمندان هم که شده فکر اساسی برای این مساله بکنند و از چند ماه قبل پیش بینی لازم را برای این روزها داشته باشند، چون علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد.